eur:
395.01
usd:
370.83
bux:
65196.47
2024. április 19. péntek Emma
Füstgránátot tartanak a koronavírus-járvány megfékezését szolgáló korlátozások ellen tüntetők Bécsben 2021. november 20-án. Alexander Schallenberg osztrák kancellár az előző napon bejelentette, hogy Ausztriában a koronavírus gyors terjedése miatt november 22-től teljes lezárást rendel el a kormány, 2022. február 1-jétől pedig kötelező lesz a védőoltás az országban.
Nyitókép: Lisa Leutner

Tízezrek tüntettek a lezárások ellen Bécsben

A bécsi megmozdulás békésen zajlott, erős rendőri jelenlét mellett.

A rendőrség szerint harmincötezren, a szervező Szabadságpárt szerint százezren vonultak utcára Bécsben a kötelező koronavírus-oltás elleni demonstráción.

A délben kezdődött megmozdulások sötétedés után is folytatódtak.

Az osztrák főváros mellett Innsbruckban is volt egy kisebb, 800 fős tüntetés.

Ausztriában jövő februárjától vezetik be a kötelező koronavírus elleni oltást, addig pedig szigorú korlátozások lépnek életbe. Ezek december 13-ig maradnak érvényben, ám az oltatlanokra ezután is vonatkoznak majd.

Tiltakozások Európa-szerte

Bredában 300, Amszterdamban pedig néhány száz ember tiltakozott békésen a korlátozások ellen.

Megmozdulások voltak még Horvátországban, Észak-Írországban és Olaszországban is. Svájcban mintegy kétezer ember vonult utcára, Rómában körülbelül háromezren tüntettek, mert sok szolgáltatást csak védettségi igazolással lehet igénybe venni. Belfastban a városházánál tiltakoztak több százan, ugyanis ott is csak az oltottság igazolásával látogathatók a kocsmák és az éttermek is. Horvátországban ezrek vonultak fel, mert megítélésük szerint a korlátozások sértik a szabadságjogaikat.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×