eur:
392.16
usd:
366.56
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin
Nyitókép: Pixabay

Randiappokon is előny lehet az oltás

A társkereső applikációk brit felhasználói matricák segítségével tudathatják másokkal, hogy felvették a koronavírus elleni oltást, vagy arra készülnek.

A brit kormánnyal együttműködő randiappok felhasználói használhatják az elektronikus matricákat – igaz, azt, hogy valós oltás vagy szándék áll-e azok mögött, lehetetlen lesz ellenőrizni. Tíz szolgáltató, köztük a Tinder és a Badoo is kínálja ezt a lehetőséget – írja a BBC.

Az ötlet az Egyesült Államokban született meg a múlt hónapban, és azóta egyre inkább kiforrja magát: vannak olyan randialkalmazások, amelyek az oltott felhasználóknak a matricázás lehetősége mellett egyéb lehetőségeket is kínálnak. A fizetős szolgáltatások igénybe vételéhez szükséges extra krediteket, virtuális rózsákat és szuperlájkokat is kaphatnak azok a felhasználók, akik már oltattak.

A Bumble nevet viselő applikáció mindezen túl arra is lehetőséget biztosít a felhasználóknak, hogy profiljukon jelezzék, milyen randipreferenciáik vannak: jelezhetik, ha az első találkozásokra távolságtartás figyelembe vételével érkeznének, maszkviselést várnak el a másik féltől, illetve azt is, ha nem akarnak zsúfolt helyre menni.

Nadhim Zawahi brit vakcinaminiszter szerint ez a lehetőség új megközelítés lehet a vakcina felvételére való hajlandóság növelésében.

Egy felmérés szerint a brit fiatalok 28 százaléka nyilatkozta azt, hogy nem randizna olyannal, aki nincs oltva

– olyannal, aki oltva van, két százalék nem találkozgatna semmiképpen.

A randiappokon közölt, vakcinákra vonatkozó információk megosztásában szakértők nem találnak semmi aggályosat adatbiztonsági szempontból, épp azért, mert a felhasználók nincsenek arra kötelezve, hogy igazolják oltási státuszukat. A meleg közösségen belül egyébként már régóta bevett, hogy a randioldalakon közzéteszik azt, HIV-fertőzöttek-e vagy sem. Meleg társkereső oldalak egyelőre nem vesznek részt a mostani, oltásokkal kapcsolatos kezdeményezésben.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×