eur:
391.18
usd:
365.58
bux:
68169.96
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti
A speedbird5280 felhasználónevű Hayden Smith Instagram-oldalán közreadott kép a United Airlines amerikai légitársaság 328-as járatáról, egy Boeing 777-200-as utasszállító gépről, amelynek lángol a meghibásodott hajtóműve Denver felett 2021. február 20-án. A hajtómű hat perccel a felszállás után szétrobbant, roncsai Broomfield elővárosra hullottak. A pilóták visszafordultak a denveri nemzetközi repülőtérre, ahol kényszerleszállást végrehajtva, biztonságban letették a gépet. A gépen utazó 241 ember sértetlenül megúszta a balesetet.
Nyitókép: MTI/EPA/Hayden Smith

A Boeing már megint magyarázkodik az egyik géptípus miatt

Arról a típusról van szó, amelyiknek az egyik motorja Denver elővárosa fölött robbant fel nemrégiben.

A Boeing azt javasolja a légitársaságoknak, hogy ideiglenesen függesszék fel azon 777-es típusú repülőgépeinek használatát, amelyek olyan hajtóművel vannak felszerelve, mint amelyiknek egyes darabjai vasárnap Denver egyik elővárosára hullottak.

A bejelentésre azután került sor, hogy az amerikai szövetségi légiközlekedési hatóság (FAA) vizsgálatot rendel el a baleset miatt, Japán pedig felfüggesztette az érintett, a Pratt&Whitney PW4000-1200 hajtóművel felszerelt repülőgépek használatát.

Az intézkedés összesen 128 repülőgépet érint, amelyek közül 69-et aktívan használnak, 59-et viszont csak tárolnak.

Az érintett Boeing típusok, a 777-200 és a 777-300, amelyek már igencsak kiöregedtek, a legtöbb légitársaságnál már folyik az újabb típusokra való cseréjük. Az a repülőgép, amelyiknek az egyik motorja felrobbant, és egyes darabjai Denver egyik elővárosára hullottak, 26 éves volt.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.30. kedd, 18:00
Szánthó Miklós
az Alapjogokért Központ főigazgatója
Egyetlen fegyvertípustól szenved az orosz haderő, Ocseretine is elesett  – Ukrajnai háborús híreink kedden

Egyetlen fegyvertípustól szenved az orosz haderő, Ocseretine is elesett – Ukrajnai háborús híreink kedden

Az orosz harctéri veszteségek legalább felét az ukrán drónok okozzák, főleg az FPV kamikaze-drónok, de mellettük komoly gondot okoznak az aknagránátokat dobáló „bombázódrónok” is – állítja az egyik nagyobb orosz háborús Telegram-csatorna harctéri forrásokra hivatkozva. Ukrán források vasárnap este három donbaszi falu elvesztését ismerték el, ugyanakkor geolokáció alapján nagyon úgy néz ki, hogy ennél jelentősen mélyebben törték át az orosz csapatok a frontvonalat. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 30. 09:43
×
×
×
×