eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
A koronavírus-járvány miatt az arcát kendővel elfedő férfi halad el egy bezárt üzlet falára festett festmény előtt a Texas állambeli Austinban 2020. április 27-én. Greg Abbott, Texas kormányzója bejelentette, hogy enyhíti a járvány miatt bevezetett, a gazdaságot érintő korlátozások egy részét.
Nyitókép: MTI/AP/Eric Gay

Rekordon a járványadatok az Egyesült Államokban – Már Texasban jár a szuperfertőző vírusmutáns

Texasban is felbukkant a koronavírus erősen fertőző változata, egy nap alatt 3844-en haltak meg a fertőzés következtében az országban.

Texasban is felbukkant a koronavírusnak az a változat, amelyet először Angliában azonosítottak, és amely fertőzési képessége jóval erőteljesebb a korábbi variánsoknál – adta hírül a texasi egészségügyi hatóság.

Egyelőre egyetlen ember szervezetében mutatták ki a "brit" variánst. Az illető 30-40 év közötti férfi, és nem járt Angliában, sőt, a texasi Harris megyéből ki se tette a lábát, de még azon belül sem utazgatott. Ennél fogva jáványszakértők úgy vélik, hogy

a vírusváltozat Texasban már egy ideje cirkulálhat.

A férfi karanténban van, állapota stabil. A hatóság igyekszik mindenkit feltérképezni és értesíteni, akivel kapcsolatba kerülhetett.

Rekordot döntött csütörtökre az egy napon belüli új koronavírus-fertőzöttek, mind pedig a járvány miatt elhalálozottak száma az Egyesült Államokban – adta hírül az ország járványügyi központja.

A bizonyítottan fertőzöttek száma 24 óra alatt csaknem 300 ezer fővel emelkedett, a ragály halottainak száma pedig 3844-gyel.

Mindkét adat a legmagasabb a járvány lassan egy évvel ezelőtti kezdete óta.

Ugyancsak rekordszámban, 132 ezren kerültek kórházba szerdán koronavírus-fertőzöttség okán.

A világ országai közül eddig az Egyesült Államokban vesztették a legtöbben életüket a járvány miatt: 364 ezren. Járványügyi szakemberek számításai szerint január végére 405-438 ezerre emelkedhet a szám.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×