eur:
393.83
usd:
365.48
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Donald Trump amerikai elnök beszél, mielőtt aláírásával törvényerőre emeli a koronavírus-járvány gazdasági hatásait enyhítő 2000 milliárd dolláros csomagtervet a washingtoni Fehér Házban 2020. március 27-én. A csomagterv enyhíteni igyekszik a nehézségeket mind a gazdasági élet szereplői, mind az amerikai átlagpolgárok számára. Trump mögött (b-j) Steven Mnuchin pénzügyminiszter, Mitch McConnell kentuckyi szenátor, a szenátus republikánus frakciójának vezetője és Kevin McCarthy, a republikánusok frakcióvezetője.
Nyitókép: MTI/AP/Evan Vucci

Fontos republikánus gratuláció érkezett Joe Bidenhez

Az amerikai törvényhozás felsőházi republikánus többségének vezetője, Mitch McConnell kedden gratulált Joe Biden megválasztott elnöknek és Kamala Harris megválasztott alelnöknek, megtörve ezzel a november 3-i elnökválasztás kimenetelével kapcsolatos hosszú hallgatását.

Csaknem tízperces beszédében nagyrészt Donald Trump republikánus elnök érdemeit méltatta. A szenátusban tartott felszólalásában a politikus elismerte, hogy a Demokrata Párt nyerte el a Fehér Házat. Joe Bident megválasztott elnöknek nevezve és az Egyesült Államok elnökét hivatalosan megválasztó elektori testület hétfői szavazására utalva azt mondta, az elektorok meghozták döntésüket.

"Ma gratulálni szeretnék Joe Biden megválasztott elnöknek, aki sok éven át a köz szolgálatának szentelte életét" - mondta McConnell. Ugyanakkor kiemelte, hogy más eredményt remélt a november 3-i elnökválasztástól.

"Minden amerikai büszke lehet arra, hogy országunknak első ízben van megválasztott női alelnöke" - tette hozzá.

McConnell arra hivatkozva, hogy

Trumpnak joga van peres úton fellépni a választás eredményével szemben,

eddig hallgatott a választás kimenetelét illetően.

Az elektorok hétfőn 306-232 arányban voksoltak Joe Biden demokrata politikusra, megerősítve ezzel a november 3-i választás eredményét.

Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. március 29. 09:45
2024. március 29. 09:00
×
×
×
×