eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Washington, 2018. április 11.Mark Zuckerberg, a Facebook közösségi portál társalapító-vezérigazgatója a washingtoni törvényhozás épületében a Capitoliumban 2018. április 11-én, a kétnapos kongresszusi meghallgatásának második napján. Március közepén a londoni székhelyű Cambridge Analytica nevű brit-amerikai politikai elemző és tanácsadó cég vezérigazgatóját felfüggesztették állásából a The New York Times című amerikai és a The Guardian című brit napilap egyidejűleg közölt feltáró riportja után, amely szerint a cég több tízmillió Facebook-profilt használhatott fel a 2016-os amerikai elnökválasztási kampányban. Az előző napona  szenátus igazságügyi és kereskedelmi bizottsága előtti meghallgatáson Zuckerberg kifejtette, hogy a vállalat olyan eszközöket fejlesztett ki, amelyek segítségével sikerült beazonosítani és eltávolítani hamis profilokat. (MTI/EPA/Michael Reynolds)
Nyitókép: MTI/EPA/Michael Reynolds

Lép a Facebook a növekvő antiszemitizmus miatt

A közösségi oldal megtiltja platformján a holokauszttagadást - jelentette be Mark Zuckerberg elnök-vezérigazgató a vállalat hivatalos blogján.

Zuckerberg közölte: az antiszemitizmus aggasztó mértékű erősödése miatt szükséges, hogy a holokauszttal kapcsolatos valamennyi ellentmondásos bejegyzést betiltsák.

"Amennyiben valaki a holokauszttal kapcsolatos keresést indítk a Facebookon, azonnal hiteles forráshoz fogjuk irányítani, hogy pontos információkat kaphasson" - fogalmazott Zuckerberg. Leszögezte: e döntés a számára is "belső küzdelemmel" járt, hiszen arról kellett dönteni, hogy mi a fontosabb, a szólás szabadsága, vagy és a gyűlöletbeszéd korlátozása.

Muszáj "vonalat húzni" az elfogadható és az elfogadhatatlan beszéd között

- hangsúlyozta, hozzátéve: "a világ jelenlegi helyzetében hitem szerint ez a helyes megoldás".

"A növekvő antiszemitizmus láttán saját gondolkodásom is változott ez ügyben" - fogalmazott a közösségi médium vezetője. Zuckerberg közölte azt is, hogy az intézkedést a Rágalmazásellenes Ligával egyeztetve hozta.

A Facebook az elmúlt hetekben több gyűlöletkeltő mozgalom fiókjait törölte és betiltotta, és korlátozásokat vezetett be a koronavírus-járványra vonatkozó szándékosan félrevezető információk közlését illetően is.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×