INFORÁDIÓ 
2020. szeptember 27. vasárnap
Adalbert

koronavírus

india

adat

Koronavírus-teszthez szükséges mintát vesznek egy nőtől egy mobiltesztállomáson, Újdelhiben 2020. augusztus 11-én. Az 1,3 milliárd lakosú India a járvány által leginkább sújtott országok közé tartozik, az Egyesült Államok és Brazília után itt regisztrálták a világon a harmadik legtöbb esetet.

India: tizenegy nap alatt egymillió új fertőzött

Infostart / MTI

Meghaladta az ötmilliót a koronavírussal fertőzöttek száma, az elmúlt 24 órában 90 ezernél is több új betegnél mutatták ki a kórt.

A világ második legnépesebb országában tizenegy nap alatt egymillióval emelkedett a fertőzöttek száma. A globális fertőzöttségi statisztikák szerint India a második helyet foglalja el az Egyesült Államok mögött. Az országban eddig 82 066-an haltak bele a vírus okozta Covid-19 betegség szövődményeibe, csak az elmúlt napon 1290-en.

Indiában 167 nap kellett ahhoz, hogy megfertőződjön az első egymillió ember. A következő egymilliót már alig 21 nap alatt érték el. Szeptember 5-ét követően tovább gyorsult a fertőzés üteme, átlépték a négymilliós határt, az ország a második helyre került a fertőzések számát tekintve.

Augusztus eleje óta itt a legmagasabb a napi fertőzéses esetek száma a világon, szeptember 10-e óta pedig - kedd kivételével - az új esetek száma minden nap rendre meghaladta a 90 ezret. Szakértők szerint ha megmarad a jelenlegi terjedési ütem, India még az ősz folyamán lekörözi a fertőzöttségi statisztikákat vezető Egyesült Államokat.

Az 1,3 milliárd lakosú országban naponta egymillió tesztet végeznek el, ami szakértők szerint kevés. Leginkább azért is, mert a valós fertőzöttek száma valószínűleg sokkal nagyobb. Egyes szakértői becslései szerint már legalább 6,5 millió ember fertőződött meg az országban.

Oroszország 100 millió dózis vakcinát szállít Indiába

Az orosz oltóanyagok kidolgozását finanszírozó Oroszországi Közvetlen Befektetési Alap (RFPI) a Szputnyik V oltóanyag közös teszteléséről és disztribúciójáról állapodott meg az indiai Dr. Reddy's Laboratories gyógyszergyárral. Az első orosz vakcina jelenleg a klinikai tesztelés harmadik szakaszában tart.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Nyitókép: Koronavírus-teszthez szükséges mintát vesznek egy nőtől egy mobiltesztállomáson, Újdelhiben 2020. augusztus 11-én. Az 1,3 milliárd lakosú India a járvány által leginkább sújtott országok közé tartozik, az Egyesült Államok és Brazília után itt regisztrálták a világon a harmadik legtöbb esetet. (MTI/EPA)
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018