eur:
390.9
usd:
360.09
bux:
73174.1
2024. július 27. szombat Liliána, Olga
Julija Timosenko korábbi ukrán miniszterelnök, a Haza párt elnökjelöltje beszédet mond kampánykörútján Ungváron 2019. március 26-án.
Nyitókép: MTI/Nemes János

Cáfolják, hogy lélegeztetőgépre kapcsolták Julija Timosenkót

Azt azonban megerősítették, hogy a volt ukrán miniszterelnök állapota súlyos.

Julija Timosenko egyik párttársa állítja, nem igaz az a sajtóban megjelent hír, hogy lélegeztetőgépre kapcsolták volna a Haza párt vezetőjét.

Vadim Ivcsenko, a Haza párt képviselője az Ukrajina 24 televízió műsorában közölte, hogy Timosenko állapota "válságos, magas a láza", de nincs lélegeztetőgépen. Magyarázata szerint "az orvosi protokollnak megfelelő minden intézkedést megtesznek a tüdeje szellőztetésére, de ezek más eszközök", nem lélelegeztetőgép.

Timosenkóról augusztus 23-án hozta nyilvánosságra pártja szóvivője, hogy pozitív lett a tesztje koronavírusra. Marina Szoroka már akkor elmondta, hogy az 59 éves politikus állapota súlyos, 39 Celsius fokos lázzal küzd.

Timosenko 2005-ben, illetve 2007 és 2010 között töltötte be a kormányfői tisztséget Ukrajnában, pártja, a Haza párt jelenleg ellenzékben van az ukrán parlamentben.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.29. hétfő, 18:00
Böcskei Balázs politológus, az IDEA Intézet stratégiai igazgatója
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet igazgatója
Nagyot mentek az amerikai tőzsdék

Nagyot mentek az amerikai tőzsdék

Felemás hangulatban telt a kereskedés reggel Ázsiában, de az európai tőzsdéken már látszik némi hangulatjavulás a hét korábbi részében látott eséshez képest. Megérkeztek ma a havi amerikai PCE-adatok, amelyek a várakozásoknak megfelelően az infláció további lassulását mutatták, ám mivel a tegnap megjelent második negyedéves adat már magában foglalta a júniust is, így nagy meglepetése nem lehetett számítani.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×