eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Julija Timosenko korábbi ukrán miniszterelnök, a Haza párt elnökjelöltje beszédet mond kampánykörútján Ungváron 2019. március 26-án.
Nyitókép: MTI/Nemes János

Cáfolják, hogy lélegeztetőgépre kapcsolták Julija Timosenkót

Azt azonban megerősítették, hogy a volt ukrán miniszterelnök állapota súlyos.

Julija Timosenko egyik párttársa állítja, nem igaz az a sajtóban megjelent hír, hogy lélegeztetőgépre kapcsolták volna a Haza párt vezetőjét.

Vadim Ivcsenko, a Haza párt képviselője az Ukrajina 24 televízió műsorában közölte, hogy Timosenko állapota "válságos, magas a láza", de nincs lélegeztetőgépen. Magyarázata szerint "az orvosi protokollnak megfelelő minden intézkedést megtesznek a tüdeje szellőztetésére, de ezek más eszközök", nem lélelegeztetőgép.

Timosenkóról augusztus 23-án hozta nyilvánosságra pártja szóvivője, hogy pozitív lett a tesztje koronavírusra. Marina Szoroka már akkor elmondta, hogy az 59 éves politikus állapota súlyos, 39 Celsius fokos lázzal küzd.

Timosenko 2005-ben, illetve 2007 és 2010 között töltötte be a kormányfői tisztséget Ukrajnában, pártja, a Haza párt jelenleg ellenzékben van az ukrán parlamentben.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×