eur:
394.5
usd:
369.79
bux:
65295.07
2024. április 19. péntek Emma
Védőmaszkot viselő idős nő áll egy belgrádi utcán 2020. április 21-én. Szerbiában ettől a naptól kezdve rövidítik a kijárási tilalom óráit, a március közepe óta szobafogságra ítélt nyugdíjasok heti háromszor rövid sétát tehetnek a lakhelyük környékén, és fokozatosan kinyithatnak a műhelyek, edzőtermek, fodrász- és kozmetikai szalonok, május közepétől pedig a szállodák és a vendéglátóhelyek is.
Nyitókép: MTI/AP/Darko Vojinovic

Engedett a vírus szorítása Szerbiában

Az emberek fegyelmezettségének tudta be a szerb egészségügyi miniszter, hogy tovább csökkent a koronavírus-fertőzöttek száma országában.

Zlatibor Loncar szerint egyre többen tartják be az elővigyázatossági intézkedéseket, de a fertőzöttek számának csökkenése nem jelenti, hogy a lakosság fellélegezhet, a további időszakban is az előírások betartására lesz szükség.

Szerbiában szerdára az előző napi 29 782-ről 29 890-re nőtt az igazolt fertőzöttek száma. Kedden négy újabb halálos áldozata volt a betegségnek, ezzel a halottak száma 681-re emelkedett.

Koszovóban egy nap alatt 11 545-ről 11 686-ra nőtt az azonosított fertőzöttek és hattal 416-ra a halálos áldozatok száma.

Észak-Macedóniában 24 óra alatt 12 840-ről 12 970-re nőtt az igazolt fertőzöttek száma. Kedden két halálos áldozata volt a Covid-19-nek, amivel a halottak száma 549-re nőtt. Az egészségügyi miniszter bejelentette,

az oktatás szeptembertől főleg virtuálisan zajlik majd,

az iskolapadokba csak a kisiskolásoknak vagy a kis létszámú osztályokba járóknak kell beülniük.

Montenegróban szerdára 4085-ről 4132-re emelkedett a regisztrált fertőzöttek száma. Az utóbbi 24 órában nem volt halálos áldozata a koronavírusnak, így a halottak száma 80 maradt. A koronavírus-járvány kezelésével megbízott válságstáb döntése értelmében az iskolakezdést egy hónappal elhalasztották, így a diákok várhatóan csak október elsején ülnek majd be az iskolapadokba. Az Adria-parti országban március 16-án zárták be az iskolákat, az oktatás online formában folytatódott.

Bosznia-Hercegovinában keddről szerdára 16 111-ről 16 351-re nőtt a nyilvántartásba vett fertőzöttek száma, a halálos áldozatok száma pedig kilenccel 495-re emelkedett.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

"Amíg nemzeti kormány lesz, Magyarország nem lép be az ukrajnai háborúba senkinek az oldalán" - jelentette ki a Fidesz EP-kampánynyitó rendezvényén pénteken Orbán Viktor pártelnök. "No migration, no gender, no war" - adta ki a hármas jelszót.

Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Hírügynökségi jelentések szerint az izraeli hadsereg csapást mért több célpontra Iránban, de ezt Izraelben hivatalosan nem erősítették meg. Irán azt közölte, hogy a légvédelme működésbe lépett, és az okozott robbanásokat a közép-iráni Iszfahán körzetében. Kaiser Ferenc, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense szerint ez izraeli jelzés, figyelmeztetés volt Iránnak a hétvégi zsidó állam elleni támadása után.
VIDEÓ
Kezd magára találni a forint

Kezd magára találni a forint

A hajnali órákban toltak egy szintet a forint euróval szembeni árfolyamán, melynek nyomán a kurzus a 394-es szintről a 396-os szint közelébe ugrott, majd legalább olyan gyorsan szúrt vissza a nyitószintig. Délelőtt viszont lassan tovább veszített értékéből a magyar deviza, de délután az euró dollárhoz képesti erősödését a forint is lekövette. Az izraeli válaszcsapás hírére a befektetők ismét kockázatkerülő üzemmódba kapcsoltak.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×