eur:
386.3
usd:
362.45
bux:
56214.28
2023. szeptember 22. péntek Móric
A plébánia sportpályáján tartja a vasárnapi misét Alessandro Pagliari atya (j) Rómában 2020. március 8-án. A tüdőgyulladást okozó újkoronavírus-járvány további terjedésének megállítására az olasz kormány vesztegzár alá vonta az észak-olaszországi Lombardia tartományt és az országrész 15 másik városát. A vírus eddig 233 ember halálát okozta Olaszországban.
Nyitókép: MTI/AP/Andrew Medichini

Radikális döntés: virágvasárnapig nincs misézés, temetés Olaszországban

Az Olasz Püspöki Konferencia "fájdalmas döntést" hozott a koronavírus miatt.

Az Olasz Püspöki Konferencia - az olaszországi katolikus egyház vezető testülete - úgy döntött, március 9-től április 3-ig nincsenek szentmisék az országban, együttműködnek ebben is az olasz kormánnyal, ezzel kívánva hozzájárulni a közegészségügyi helyzethez - írja a Magyar Kurír hírügynökségi portál.

A rendelkezés "minden polgári és vallási szertartást" fefüggeszt, így temetések sem lesznek.

Az olasz püspökök közleményükben hangsúlyozzák, hogy a lelkipásztorok, papok és hívek számára fájdalmasak ezek a komoly megszorítások. Az olasz egyház egyházmegyéin és plébániáin keresztül közel áll az emberekhez, osztozik aggodalmaikban az egészségügyi vészhelyzettel szemben, ami az egész országot érinti, ezért az egyeztetéseket követően átvették azokat az intézkedéseket, amelyek segítségével a kormány meg akarja állítani a vírus terjedését.

Olaszország-szerte már eddig is egzotikus helyeken miséztek, jellemzően szabad téren a koronavírus miatt. Például - mint az címlapi képünkön is látszik - sportpályán. A székeket tisztes távolságban helyezték el egymástól.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.09.22. péntek, 18:00
Vecsei Miklós
felzárkóztatásért felelős miniszterelnöki biztos, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat alelnöke
Erőre kapott a magyar tőzsde, felpattant az OTP

Erőre kapott a magyar tőzsde, felpattant az OTP

A hét korábbi részében egy elég jelentős hangulatromlás volt megfigyelhető a tőzsdéken, amelyet részben az amerikai jegybank számlájára lehet írni, hiszen e heti kamatdöntő ülésén ugyan nem változtatott a kamatszinten, azonban szigorú üzeneteket küldött azzal kapcsolatban, hogy az inflációt még hosszú ideig fog tartani a célszintre csökkenteni, így a korábban vártnál hosszabb ideig maradhatnak magasan a kamatok. A tőzsdéken látott negatív hangulat tegnap is kitartott, az amerikai S&P 500 3 havi mélypontra esett, majd Ázsiában vegyesek voltak a mozgások, és délutánra Európában is elkezdett javulni a hangulat, miközben a magyar piac felpattant.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×