INFORÁDIÓ
2022. január 26. szerda
Paula, Vanda

koronavírus

katolikus

olaszország

A plébánia sportpályáján tartja a vasárnapi misét Alessandro Pagliari atya (j) Rómában 2020. március 8-án. A tüdőgyulladást okozó újkoronavírus-járvány további terjedésének megállítására az olasz kormány vesztegzár alá vonta az észak-olaszországi Lombardia tartományt és az országrész 15 másik városát. A vírus eddig 233 ember halálát okozta Olaszországban.

Radikális döntés: virágvasárnapig nincs misézés, temetés Olaszországban

Infostart

Az Olasz Püspöki Konferencia "fájdalmas döntést" hozott a koronavírus miatt.

Az Olasz Püspöki Konferencia - az olaszországi katolikus egyház vezető testülete - úgy döntött, március 9-től április 3-ig nincsenek szentmisék az országban, együttműködnek ebben is az olasz kormánnyal, ezzel kívánva hozzájárulni a közegészségügyi helyzethez - írja a Magyar Kurír hírügynökségi portál.

A rendelkezés "minden polgári és vallási szertartást" fefüggeszt, így temetések sem lesznek.

Az olasz püspökök közleményükben hangsúlyozzák, hogy a lelkipásztorok, papok és hívek számára fájdalmasak ezek a komoly megszorítások. Az olasz egyház egyházmegyéin és plébániáin keresztül közel áll az emberekhez, osztozik aggodalmaikban az egészségügyi vészhelyzettel szemben, ami az egész országot érinti, ezért az egyeztetéseket követően átvették azokat az intézkedéseket, amelyek segítségével a kormány meg akarja állítani a vírus terjedését.

Olaszország-szerte már eddig is egzotikus helyeken miséztek, jellemzően szabad téren a koronavírus miatt. Például - mint az címlapi képünkön is látszik - sportpályán. A székeket tisztes távolságban helyezték el egymástól.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Nyitókép: MTI/AP/Andrew Medichini
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018