eur:
394.29
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma
A plébánia sportpályáján tartja a vasárnapi misét Alessandro Pagliari atya (j) Rómában 2020. március 8-án. A tüdőgyulladást okozó újkoronavírus-járvány további terjedésének megállítására az olasz kormány vesztegzár alá vonta az észak-olaszországi Lombardia tartományt és az országrész 15 másik városát. A vírus eddig 233 ember halálát okozta Olaszországban.
Nyitókép: MTI/AP/Andrew Medichini

Radikális döntés: virágvasárnapig nincs misézés, temetés Olaszországban

Az Olasz Püspöki Konferencia "fájdalmas döntést" hozott a koronavírus miatt.

Az Olasz Püspöki Konferencia - az olaszországi katolikus egyház vezető testülete - úgy döntött, március 9-től április 3-ig nincsenek szentmisék az országban, együttműködnek ebben is az olasz kormánnyal, ezzel kívánva hozzájárulni a közegészségügyi helyzethez - írja a Magyar Kurír hírügynökségi portál.

A rendelkezés "minden polgári és vallási szertartást" fefüggeszt, így temetések sem lesznek.

Az olasz püspökök közleményükben hangsúlyozzák, hogy a lelkipásztorok, papok és hívek számára fájdalmasak ezek a komoly megszorítások. Az olasz egyház egyházmegyéin és plébániáin keresztül közel áll az emberekhez, osztozik aggodalmaikban az egészségügyi vészhelyzettel szemben, ami az egész országot érinti, ezért az egyeztetéseket követően átvették azokat az intézkedéseket, amelyek segítségével a kormány meg akarja állítani a vírus terjedését.

Olaszország-szerte már eddig is egzotikus helyeken miséztek, jellemzően szabad téren a koronavírus miatt. Például - mint az címlapi képünkön is látszik - sportpályán. A székeket tisztes távolságban helyezték el egymástól.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×