eur:
393.15
usd:
366.94
bux:
66511.18
2024. április 25. csütörtök Márk

Stockdorf a németek koronavírus-fészke - emberről emberre terjed a járvány

A München melletti Webasto autóipari cég környékén kell keresni minden olyan fertőzöttet, akik nem jártak Vuhanban.

A koronavírussal kapcsolatos friss híreinket ITT találja.

Újabb két gyanús esetről bizonyosodott be Németországban, hogy koronavírus-fertőzött, így a betegek száma 16-ra emelkedett az országban. Érdekesség, hogy a 16-ból 14-en Bajorországban élnek, a két új érintett is ottani, és a mostani két eset összefüggésben áll az első, január 21-ei fertőzéssel, amely a Webasto nevű autóipari cégnél történt; a bajorországiak egyébként mind valamilyen módon kötődnek a céghez, illetve székhelyéhez, a München melletti Stockdorfhoz.

Az első fertőzöttről kiderült, hogy sanghaji, szülei pedig Vuhan térségében élnek - őket látogatta meg a nő nem rég -, a járvány gócpontjában. Az ő esete volt az első, amikor emberről emberre terjedt a koronavírus.

A Bajorországon kívüli két beteget a Vuhanból hazahozott németek között találták.

Közben a technikai sportok világában is "fejlemény van", legalább is számos sajtóorgánum biztosra veszi, hogy a járvány miatt törlik az áprilisi Formula-1 Kínai Nagydíjat. A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) egyelőre csak annyit közölt hivatalosan, hogy folyamatosan figyelik a kínai helyzetet, a Times beszámolója alapján azonban várhatóan hamarosan bejelentik az április 19-re kiírt verseny halasztását vagy törlését. A 22 futamosra tervezett 2020-as F1-es szezon negyedik állomását rendeznék Kínában, Sanghajban.

A tüdőgyulladást okozó új koronavírus decemberben jelent meg a közép-kínai nagyvárosban. A szerdán közölt adatok szerint a fertőzöttek száma Kínában megközelíti a 45 ezret, a halálos áldozatok száma meghaladja az 1100-at. Kínán kívül legalább 240-en megbetegedtek, és egy haláleset történt, a Fülöp-szigeteken.

Kínában a fertőzöttek száma már csökken, de a Japán mellett álldogáló karanténhajón még egyre nagyobb a gond. Matematikusok közben már azt is kiszámolták: a márciust már nem éri meg a vírus.

Címlapról ajánljuk
Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Kapott egy pofont a forint az amerikai adatra

Kapott egy pofont a forint az amerikai adatra

A szerda reggeli erősödést követően délután ismét gyengülni kezdett a forint a vezető devizákkal szemben, ezt követően azonban úgy tűnik, hogy ismét képes magára találni a magyar fizetőeszköz, csütörtök délelőtt még folytatódott az erősödés, a délutáni GDP adatok hatására azonban kapott egy pofont a forint. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.    

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×