eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
A karantén alá helyezett Diamond Princess luxus-óceánjáró vesztegel Jokohama partjainál 2020. február 5-én. Az óceánjárón tartózkodó több mint 3700 emberből legalább tíz utasnál mutatták ki a koronavírus fertőzést, emiatt a japán kormány arra kérte az 56 országból származó utasokat és személyzetet, hogy két további hétre még maradjanak a karanténban. A koronavírus okozta fertőzés következtében az előző nap 65 ember halt meg Kína szárazföldi részén A járvány miatti halálozások száma világszerte 492-re nőtt, a halálesetek több mint 97 százaléka továbbra is a kínai Hupej tartományra korlátozódik. A Kínában diagnosztizált fertőzöttek száma 24 ezer fölé emelkedett.
Nyitókép: MTI/AP/Kyodo News

Nagyon nagy a baj a karanténhajón, újabb 60 koronavírus-fertőzött

Az óceánjáró fedélzetén 2666 utas és 1045 fős legénység tartózkodik, összesen 56 országból, és mindnyájuknak két hétig a kabinjaikban kell maradniuk.

A koronavírussal kapcsolatos friss híreinket ITT találja.

Dél-Korea hétfőn ideiglenes hatállyal megtiltotta az óceánjáró luxushajók kikötését, megakadályozandó az új típusú koronavírus terjedését, miközben a Japánban karanténba helyezett Diamond Princess üdülőhajón további 60 utasról állapították meg, hogy megfertőződtek.

A szöuli kormány azért hozta meg a korlátozó intézkedést, mert a ragályos kór miatt rendkívül sebezhetővé válhatnak az üdülőhajók, amelyeken sok utas és a személyzet napokat, heteket tölt el egy zárt térben. Ennek jegyében a hatóságok most megtiltották két luxushajó betérését kedden az ország délkeleti részén fekvő Buszan kikötőjébe. A tiltás ellenére az ilyen hajók a dél-koreai kikötőkben vételezhetnek üzemanyagot és élelmiszert. A nagy hajózási cégek eddig a dél-koreai kikötőkbe szándékoztak átirányítani azokat a hajóikat, amelyek kínai kikötőkbe tartottak.

A koronavírus terjedésével kapcsolatos dél-koreai aggodalmakat táplálta az az értesülés is, hogy újabb utasok fertőződtek meg Japánban, a Jokohama partjainál veszteglő Diamond Princess üdülőhajón.

A japán egészségügyi minisztérium beszámolója szerint ezzel

130-ra emelkedett

a hajón a tüdőgyulladást okozó vírussal megfertőződött emberek száma.

A fertőzéssel diagnosztizált utasokat Tokió és néhány közeli prefektúra kórházaiba szállítják.

Az óceánjáró fedélzetén 2666 utas és 1045 fős legénység tartózkodik, összesen 56 országból, és mindnyájuknak két hétig a kabinjaikban kell maradniuk.

A Külgazdasági és Külügyminisztérium tudomása szerint három magyar is dolgozik a tengerjárón.

A Hongkongból érkezett Diamond Princess üdülőhajót Tokiótól délre, a jokohamai kikötő közelében horgonyozták le, miután kiderült, hogy a korábban Hongkongban kiszállt utasok egyike megfertőződött a Kínai Hupej tartományban súlyos járványt okozó vírussal.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Amikor Oroszország megindította az Ukrajna elleni inváziót, Moszkva egyik elsődleges célja a megtámadott ország „demilitarizációja” volt; eddig nagyon úgy fest, hogy ez a dolog a visszájára sült el. Nem csupán arról van szó, hogy a NATO eddig gigantikus mennyiségű nehézfegyvert küldött Ukrajnának, de olyan technikai eszközöket is megkapott Kijev, melyekről korábban még csak álmodni sem mert az ukrán vezetés, ékes példája ennek az MGM-140 ATACMS harcászati ballisztikus rakétarendszer. Egy olyan technikai eszközről van szó, amely, bár abszolút nem nevezhető „háborúdöntő csodafegyvernek”, biztos megnehezíti majd az orosz haderő dolgát az általuk „különleges műveletnek” hívott invázió során.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 21:41
×
×
×
×