eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Berlin, 2018. április 24.Jeff Bezos amerikai mágnás, az Amazon internetes kereskedelmi cég alapító vezérigazgatója érkezik az Axel Springer német kiadóvállalat díjátadó ünnepségére Berlinben 2018. április 24-én. A rendezvényen Bezos - aki a Washington Post amerikai napilap tulajdonosa is egyben - vehette át a lapkiadó 2018-ban odaítélt díját. (MTI/EPA/Clemens Bilan)
Nyitókép: MTI/EPA/Clemens Bilan

Elképesztő méretekben nő a leggazdagabbak vagyona

A világ milliárdosainak a száma az elmúlt évtizedben megduplázódott, a 2153 milliárdos vagyona a Föld 4,6 milliárd legszegényebb ember vagyonával egyenlő - hívta fel a figyelmet az Oxfam nemzetközi civil szervezet.

Az Oxfam éves egyenlőtlenségi jelentése egy nappal a davosi világgazdasági fórum kezdete előtt jelent meg.

Az Oxfam számításai szerint a világ leggazdagabb egy százaléka kezében annyi pénz van, mint amennyi a 6,9 milliárd legszegényebb földlakó összvagyona.

A világ 22 leggazdagabbjának pedig több a pénze, mint az összes afrikai nőnek.

A szervezet számításai szerint, ha a világ leggazdagabbjai 10 éven át 0,5 százalékkal több adót fizetnének, akkor 117 millió új munkahely jöhetne létre az oktatásban és az egészségügyben világszerte.

Amitabh Behar, az Oxfam India vezérigazgatója a Reutersnak azt mondta, hogy tovább nyílt az olló a leggazdagabbak és a legszegényebbek között, és hogy a kormányoknak lépéseket kell tenniük a különbség szűkítésére.

Amitabh Behar szerint a nők és a lányok azok közé tartoznak, akik a legkevesebbet profitálnak a jelenlegi gazdaságból.

A kormányoknak biztosítaniuk kellene, hogy "a vállalatok és a leggazdagabbak megfizetik az adók rájuk eső részét, és az államoknak növelniük kellene a befektetéseket a közszolgáltatások és az infrastruktúra területén" - tette hozzá Oxfam India vezetője.

Címlapról ajánljuk

Nagy meglepetés várható az áprilisi diktálós gázszámláknál

A fura április, sőt tavasz miatt meghökkentő gázszámlákat kaphatnak a diktálós fogyasztók. Mindez azért érdekes, mert ezrek kaptak az elmúlt két hónapban mínuszos számlákat főleg a nagy meleg miatt. Az elmúlt 10 nap szokatlan hidege fordított esetek is hozhat. Megpróbáljuk elmagyarázni, hogy miért.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×