eur:
392.16
usd:
366.54
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin
A mentőegység tagja a lezuhant Boeing 737-es típusú ukrán utasszállító repülőgép egyik szárnyvégénél a baleset helyszínén, az iráni Sahriár város közelében 2020. január 8-án. A légi jármű hajnalban zuhant le 167 utassal és 9 fős személyzettel a fedélzetén, kevéssel a teheráni Khomeini Imám repülőtérről történt felszállás után. A szerencsétlenséget senki sem élte túl.
Nyitókép: MTI/AP/Ibrahim Norúzi

Videón az ukrán utasszállító iráni lelövése

A New York Times szerezte meg a felvételt, amelyen a lap szerint az látható, ahogy az iráni Parand fölött találat éri az utasszállítót.

Az Infostart is beszámolt a csaknem 200 ember halálát követelő szerdai katasztrófáról. Szakértők már korábban is arról beszéltek, hogy több jel utal arra, hogy a gépet találat érte, a roncsok ugyanis gyanúsan nagy területen szóródtak szét.

A Wall Street Journal című lap meg nem nevezett magas rangú amerikai kormányzati tisztségviselőkre hivatkozva írt arról, hogy az ukrán gépet közvetlenül a teheráni repülőtérről történt felszállása után Irán lőtte le. A lap idéz egy szakértőt, aki szerint a műszaki hiba miatti zuhanáskor a törmelékek sokkal kisebb körben szóródnak.

Donald Trump amerikai elnök a Fehér Házban újságíróknak azt mondta: benne is él a gyanú, hogy nem műszaki hiba okozta balesetről lehet szó, és az amerikai sajtóban több helyütt - például a CNN hírtelevízióban, a CBS tévében vagy a Newsweek című lapban - emlékeztetnek arra, hogy a gép röviddel azt követően zuhant le, hogy Irán megtorlásként Kászim Szulejmáni - a Forradalmi Gárda Kudsz nevű elitegysége parancsnoka - bagdadi meggyilkolásáért rakétákat lőtt ki iraki katonai támaszpontokra.

A New York Times cikke szerint a felvételen, amelyet a teheráni repülőtér közelében fekvő Parandon készítettek az látszik, ahogy találat éri a gépet, amely tíz másodperccel azután a földbe csapódik.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×