eur:
394.89
usd:
371.18
bux:
65428.99
2024. április 16. kedd Csongor
Genf, 2018. március 21.Carles Puigdemont leváltott katalán elnök beszél a Számít-e még a függetlenség a 21. századi Európában? című panelbeszélgetésen Genfben 2018. március 21-én. (MTI/EPA/Salvatore Di Nolfi)
Nyitókép: SALVATORE DI NOLFI

Nem bírt Carles Puigdemont kiadatásának ügyével a bíróság

Az illetékes belga bíróság hétfőn későbbre halasztotta a döntést Carles Puidgemont volt katalán elnök esetleges spanyolországi kiadatásáról.

A bíróság úgy határozott, hogy az újabb meghallgatásra 2020 február 3-án kerül sor.

Az Európai Bíróság csütörtökön hoz határozatot Oriol Junqueras volt katalán alelnök mentelmi jogának érvényességéről. A bírói határozat befolyásolhatja Puigdemont kiadatásáról szóló döntést - írta a belga sajtó.

Junquerast és Puigdemontot a 2019 májusában tartott legutóbbi európai parlamenti választásokkor képviselőnek választották, helyüket azonban a spanyol törvények értelmében nem foglalhatták el.

"Most nyílik arra először alkalom, hogy az Európai Bíróság tisztázza a mentelmi joggal kapcsolatos kérdéseket" - nyilatkozta Puigdemont ügyvédje a belga sajtónak hétfői meghallgatás után.

Puigdemont 2017 őszén Belgiumba menekült miután az alkotmányellenes népszavazás miatt hazájában büntetőeljárást indítottak ellene lázadás, zendülés, hűtlen kezelés és egyéb bűncselekmények vádjával.

A belga bíróságnak arról kell majd döntenie hogy az ellene kiadott európai elfogatóparancs alapján kiadható-e Carles Puigdemont Spanyolországnak.

Címlapról ajánljuk

Rendőrök vetettek véget a brüsszeli konferenciának, amelyen Orbán Viktor is beszédet mondana

Az első napon leállíttatta a belga rendőrség a Nemzeti Konzervativizmus Konferenciáját Brüsszelben. A helyi jelentések szerint a rendezvény folytatódik, de új vendégeket már nem engednek be. A hatóságok a délutánra meghirdetett ellentüntetésre hivatkozva akarják beszüntetni a konferenciát, amelyet korábban már két brüsszeli helyszín is elutasított.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.16. kedd, 18:00
Kaiser Ferenc
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense
Egyre durvább, ami az OTP-vel történik

Egyre durvább, ami az OTP-vel történik

A tegnapi meredek amerikai lefordulást követően a rossz hangulat átragadt Európára is, nagy esést láthatunk ma a kontinens piacain, ebben a kedvezőtlen nemzetközi miliőben a magyar tőzsde is lefordult. A hazai blue chipek közül az OTP teljesít a legrosszabban, a Magyar Telekom árfolyama azonban emelkedik, miután célár-emelés érkezett a részvényre. Részvénypiaci témákkal kiemelten foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×