INFORÁDIÓ 
2020. július 10. péntek
Amália

oroszország

gátszakadás

aranybánya

őrizetbe vétel

A rendkívüli helyzetek orosz minisztériumának felvételén mentőegységek érekznek egy aranybányához tartozó munkásszállásokhoz, amelyet elárasztott a Szejba folyón gáttal felduzzasztott tározójának vize az oroszországi Krasznojarszk régióban levő Scsetyinkino település közelében 2019. október 19-én. A gátszakadásban legkevesebb 13 ember életét vesztette, 19-en megsérültek, és 13-an eltűntek.

Több eltűnt embert is élve találtak meg a katasztrófa után

Infostart / MTI

Halált okozó gondatlanság jogcímén őrizetbe vették az orosz hatóságok annak a Krasznojarszki területen működő aranybányának a vezérigazgatóját, valamint két vezető munkatársát, amelynek területén szombat hajnalban gátszakadás történt - közölte vasárnap az Interfax hírügynökség.

A Szejba folyón gátakkal felduzzasztott tározó a Sziszim elnevezésű vállalat tulajdonában lévő aranybányához tartozik, ahol 270 embert alkalmaznak.

A baleset következtében 15 ember életét vesztette, 16-an pedig megsérültek. Több eltűnt személyt az elmúlt két nap során élve találtak meg a mentőalakulatok, de öt embert továbbra is keresnek.

A vasárnap megjelent helyszíni jelentések szerint a megáradt folyó nem is egy, hanem öt gátat szakított át a Scsetyinkino településnél működő bányánál. A kitörő víz elárasztotta azt a területet, ahol 80 munkás ideiglenes szállásául szolgáló épületek voltak.

Az átszakadt gátakat engedély nélkül építtette meg a cég, a hatóságok gyanúja szerint a biztonsági előírások megsértésével.

Nyitókép: mentőegységek érekznek egy aranybányához tartozó munkásszállásokhoz, amelyet elárasztott a Szejba folyón gáttal felduzzasztott tározójának vize (MTI/EPA/Rendkívüli helyzetek orosz minisztériuma)
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018