eur:
393.55
usd:
367.03
bux:
0
2024. április 25. csütörtök Márk

Reagált a pakisztáni külügyminiszter Trump döntésére

A béke irányába tett lépésként értékelte és örömmel üdvözölte szombaton a pakisztáni külügyminiszter, hogy Donald Trump amerikai elnök úgy döntött, az Egyesült Államok megkezdi katonái kivonását Afganisztánból.

Washington felülvizsgálta afganisztáni politikáját, előrelépések történtek az Abu Dzabiban folytatott egyeztetéseken, a dolgok haladnak előre - mondta újságíróknak Sah Mahmúd Kuresi. Megjegyezte: Pakisztán szabadon engedett több tálib foglyot is annak érdekében, hogy elősegítse a béketárgyalásokat és kedvező körülményeket teremtsen hozzájuk.

Abu Dzabiban a héten kezdődtek egyeztetések Zalmay Khalilzad, Washington afganisztáni különmegbízottja és a tálibok képviselői között, a tárgyalásokhoz csatlakoztak Szaúd-Arábia és az Egyesült Arab Emírségek küldöttségei is. Végleges megállapodás nem született ugyan, de az amerikai sajtóban megjelent információk szerint szó esett várható tűzszünetről abban az esetben, ha Washington megkezdi csapatai kivonását.

Az amerikai sajtóban pénteken jelent meg a hír, hogy a 14 ezer amerikai katonát számláló afganisztáni kontingens mintegy fele az elkövetkező hónapokban hazatér.

Címlapról ajánljuk
Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Recep Tayyip Erdogan pártjának veresége a helyhatósági választásokon elsősorban a rossz török gazdasági helyzet következménye – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa. Pénzváltó Nikolett arról is beszélt, hogy az ellenzék jelentős visszaigazolást kapott arra, hogy lehet esélye a győzelemre a következő államfőválasztáson.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×