INFORÁDIÓ 
2019. július 24. szerda
Kincső, Kinga

kuba

repülőgép

szerencsétlenség

lezuhant

Azonosították a lezuhant kubai repülőgép utasait

Infostart / MTI

A Havanna közelében lezuhant Boieng-737-200 típusú utasszállító gépen összesen 113 ember utazott, az életét vesztett 110 személy közül 99 volt a kubai, 11 pedig más nemzetiségű - pontosították az adatokat szombat este a szigetország hatóságai.

A belföldi járatként - Havanna és a kelet-kubai Holguín között közlekedő - 39 éves repülőgép az esős időben történt felszállást követően a José Martí nemzetközi repülőtérnél, a kubai fővárostól, Havannától 20 kilométerre délre szenvedett balesetet, a közeli Santiago de las Vegas környékén zuhant le.

Korábban még nem lehetett megállapítani sem a halottak pontos számát, sem azt, hogy közülük végül ki milyen állampolgár volt. Szombat estig tizenöt holttestet sikerült azonosítani: öt gyerekét, és tíz felnőttét - mondta egy sajtóértekezleten Alfredo González kubai egészségügyi miniszter.

Mostanra világossá vált, hogy a gépen tartózkodó 113 emberből 11 nem kubai állampolgárságú volt, mind meghalt a szerencsétlenségben. A személyzet hat tagja (három férfi és három nő), valamint egy női utas mexikói volt, életét vesztette továbbá egy argentin házaspár és két nyugat-szaharai férfi. Három kubai nő túlélte a szerencsétlenséget, mindhármuk állapota válságos.

Megtalálták a feketedobozt is, amely jó állapotban van, így az ügyben nyomozó hatóságok várhatóan rövidesen kinyerik a Cubana de Aviación nevű kubai légitársaság által a Global Air nevű, Aerolineas Damojh néven is regisztrált mexikói légitársaságtól bérelt gép eddig ismeretlen hátterű szerencsétlenségével kapcsolatos adatokat.

A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018