eur:
396.36
usd:
370.72
bux:
70378.92
2024. június 23. vasárnap Zoltán
Hungarian coat of arms in the new 10000 forint banknote
Nyitókép: dobok/Getty Images

A kkv-kat erősítő programot indít a kormány

Keddtől startol a GINOP Plusz program 1. prioritásához tartozó KKV Technológia Plusz Hitelprogram – közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium.

Kiemelték, az európai uniós forrásokból megvalósuló program keretei között a magyarországi mikro-, kis- és középvállalkozások (KKV-k) 0 százalékos fix kamat mellett igényelhetnek kedvező finanszírozást új fejlesztéseik és értéknövelő beruházásaik megvalósításához.

A 155,54 milliárd forint keretösszegű program a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) által kialakított MFB Pont Plusz hálózaton keresztül, az MBH Bank és a Gránit Bank megjelölt fiókjaiban lesz elérhető – írja közleményében az NGM.

A hitelprogram célja a magyarországi KKV-k termelékenységének és hozzáadott értékének növelése a technológiai és szervezeti megújítás támogatásán keresztül. További cél a vállalkozások korszerű termék- és szolgáltatásfejlesztési képességének megteremtése, bővítésének támogatása, lehetővé téve energiahatékonysági beruházásokat is.

A pályázó vállalkozások ügyletenként 10 millió és 100 millió forint közötti hitelösszeget igényelhetnek,

a teljes futamidő alatt fix, 0 százalékos ügyleti kamat mellett. A hitel Budapest kivételével az ország egész területén felhasználható, a keretösszeg legalább 65 százalékából pedig a négy leghátrányosabb helyzetű régióban, azaz a Dél-Alföldön, a Dél-Dunántúlon, az Észak Alföldön, illetve Észak-Magyarországon projektet megvalósító vállalkozások részesülhetnek – írták.

A Nemzetgazdasági Minisztérium kiemelt feladatának tekinti, hogy ezek a források a lehető leghamarabb elérhetőek legyenek, és hozzájáruljanak a hazai KKV-k megerősítéséhez és a nemzetgazdasági célok eléréséhez. A kormány célja, hogy 2024-ben újraindítsa, 2025-ben pedig tovább emelje a gazdasági növekedés ütemét, ennek elérését támogatja a KKV Technológia Plusz Hitelprogram is.

Az igényléshez szükséges további információkat és a hitelprogram felhívását az MFB, illetve a kormány honlapján érhetik el az érdeklődők.

Címlapról ajánljuk
ÉLŐ: Skócia–Magyarország 0-0

ÉLŐ: Skócia–Magyarország 0-0

Magyarország és Skócia labdarúgó-válogatottja találkozik az Eb A-csoportjának harmadik fordulójában. Csak annak a csapatnak maradnak életben a továbbjutási reményei, amelyik győz. A csoport második mérlkőzésén, Frankfurtban, a házigazda német legénység a svájciakkal játszik.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.24. hétfő, 18:00
Kiss J. László
a Budapesti Corvinus Egyetem tanár
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×