eur:
389.26
usd:
362.99
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Nyitókép: Pixabay

Nagyot kockáztat a GWM, megostromolja a Bentley és a Rolls-Royce trónját

A kínai Great Wall Motors új márka bevezetését tervezi, amivel egyértelműen a nyugati luxusautókkal szeretne versenyre kelni.

A kínai autóipari szaksajtó szerint a féltucatnyi márkát jegyző GWM (Great Wall Motors) újabb branddel rukkol elő: a ZX első modellje egy "újenergiás", D+ kategóriás luxus-szedán lesz - írja az Autószektor. Az elegáns, tekintélyt parancsoló, közel 5,5 méter hosszú autóról eddig mindössze egyetlen látványterv került napvilágra. Annyit lehet még tudni róla, hogy a motorháztető alatt egy erőteljes villanymotor lesz, amely lenyűgöző teljesítményt és "környezetbarátságot" kínál majd.

Egyelőre nem nyilvánosak a konkrét specifikációk, de mint írják, arra lehet számítani, hogy kevesebb mint 5 másodperc alatt gyorsul fel 100 km/órára.

Az egy feltöltéssel megtehető távolságnak is impozánsnak kell lennie, hogy fel tudja venni a versenyt a konkurenciával.

A magazin azt is írja, hogy a kényelmes és fényűző belső is szinte kész tényként kezelhető. Megjegyzik, aki figyelemmel kíséri a kínai autóipar hajmeresztő fejlődését, tudhatja, hogy az autós luxuskellékek előállításában sincs lemaradásban a nyugati versenytársakkal szemben. A kínai autós portálok szerint a ZX szalonja kiváló minőségű anyagok, modern technológia és átgondolt ergonómia ötvözetét kínálja majd, nyilvánvalóan tágas belső térrel, maximális kényelmet biztosító ülésekkel a vezető és az utasok számára.

A luxus-szedán bevezetésének egyelőre még nincs időpontja, de, mint írják, a hírek szerint az autót nem a GWM kereskedői hálózatán keresztül fogják értékesíteni. A GWM utoljára nyolc éve dobott piacra szedánt, így

a ZX megjelenése fontos esemény lesz a vállalat számára, nagy lesz körülötte a felhajtás.

Az 1984-ben alapított, magánkézben lévő GWM európai szemmel is hatalmas vállalatkonglomerátum, holott csak az nyolcadik legnagyobb autóipari vállalat Kínában. A SUV-ok és nagy pick-upok terén azonban piacvezető odahaza, és olyan autómárkák tartoznak hozzá, mint a Haval, a Tank, az Ora, a Wey, a GWM Pickup és Poer. Ezt a márkasereget fogja gyarapítani a luxusfrontra bevetendő ZX - írja az autós szakportál.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×