eur:
392.95
usd:
363.66
bux:
65938.65
2024. március 1. péntek Albin
The Power of Crypto currency and digital wallets. Transforming Industries and Customer Service. A Look into the Future. Yellow Bitcoin icon on smart phone. 3D render
Nyitókép: da-kuk / Getty Images

Szárnyal a világ legnagyobb kriptovalutája

Több mint kétéves csúcsra emelkedett a bitcoin jegyzése a dollárral szemben hétfőn kora este.

A bitcoin több mint két év után, 2021. december 27-ike óta először lépte át az 50 ezer dolláros szintet, miután meglökte a világ legnagyobb kriptovalutáját az a felerősödött szakértői várakozás, hogy az amerikai jegybank szerepét betöltő Fed és az Európai Központi Bank (EKB) még az idén kamatot csökkent.

Erősíti a befektetők bizalmát a bitcoin iránt, hogy januárban az amerikai értékpapír- és tőzsdefelügyelet (SEC) engedélyezte az első 11, bitcoinba befektető, tőzsdén jegyzett azonnali befektetési alap (ETF) tőzsdei kereskedésének elindítását A bitcoin idén eddig mintegy 15,7 százalékot erősödött, hétfő kora estig

a legmagasabb értéke 50 062 dollár volt, ami 3,83 százalék napon belüli drágulásnak felel meg.

A bitcoin 2021 novemberében történelmi csúcson, 68 ezer 789 dolláron is állt.

Címlapról ajánljuk
Elemző az átfogó jelentésről: Párizs kezd rájönni, hogy a migráció nem mehet így tovább

Elemző az átfogó jelentésről: Párizs kezd rájönni, hogy a migráció nem mehet így tovább

A francia kormány nem fordít elegendő forrást az illegális bevándorlás elleni küzdelemre. A francia számvevőszék jelezte, hogy a kitoloncolások száma elenyésző, miközben félmillióra becsülik az országban jogellenesen tartózkodók számát, ezért a jelenleginél nagyobb anyagi ráfordítást szorgalmaz az illegális migráció elleni küzdelem hatékonyabbá tételére. Az InfoRádió Gönczi Róbertet, a Migrációkutató Intézet elemzőjét kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.01. péntek, 18:00
Kandrács Csaba
a Magyar Nemzeti Bank alelnöke
Szép pluszban zártak az amerikai indexek

Szép pluszban zártak az amerikai indexek

Jó hangulatban telt a kereskedés ma reggel Ázsiában, ezt követően emelkednek az európai tőzsdék is, Amerikában pedig szintén jó hangulatban telt a kereskedés, az emelkedést a Nasdaq vezette.  Igencsak eseménydúsan telik a nap a magyar tőzsdén, az osztalékról szóló bejelentés hatására kilőtt a Duna House, de szenved a Masterplast és az AutoWallis is. A hazai blue chipek közül pedig csak az OTP árfolyama van pluszban.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. február 29. 21:26
×
×
×
×