eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
29 July 2022, Bavaria, Rosenheim: A pump nozzle is stuck in the filler neck of a car at a gas station.  Anyone who wants to save money at the gas station while on vacation abroad will have to part with old rituals this summer. After all, filling up on the other side of the border is no longer as profitable as it used to be, and in some cases has become a minus business. Photo: Uwe Lein/dpa (Photo by Uwe Lein/picture alliance via Getty Images)
Nyitókép: Uwe Lein/picture alliance via Getty Images

Kénytelenek voltak igazítani az árakon a kutak

A Mol döntésének piacformáló hatása lett.

Január 1-jén 41 forinttal emelkedett egyes, a nem a Mol-Csoporthoz tartozó kutakon az üzemanyag ára, azonban január 2-ára kénytelenek voltak korrigálni az árakat.

December végén Orosz András, a Mol magyarországi kiskereskedelmi igazgatója jelentette be, hogy a fogyasztók érdekeit figyelembe véve két részletben érvényesítik a kötelező jövedékiadó-emelést. Bujdos Eszter, a holtankoljak.hu ügyvezetője most arról beszélt, muszáj alkalmazkodnia a piacnak a Mol-Csoporthoz, a legnagyobb szereplőhöz - írja az Index..

Piacformáló hatása lett a Mol-Csoport döntésének, és a jövedékiadó-emelés elosztva érvényesül szinte a teljes üzemanyagpiacon.

Bár korábban nem minden esetben érvényesült a vállalat piacformáló hatása, most lehetett arra számítani, hogy a piaci szereplők követik az árazásban – mondta Bujdos Eszter, aki arra is kitért, hogy voltak olyan benzinkutak, amelyek egy részletben emelték meg a benzin és a gázolaj árát, de keddre ők is módosítottak.

A továbbiakban csökkenő trend jöhet az árakban, amit majd kompenzál a január derekán érkező újabb 20 forintos jövedékiadó-emelés.

Címlapról ajánljuk
Bizonytalan jövő: veszélybe kerülhetnek a tokaji és a villányi szőlőültetvények is

Bizonytalan jövő: veszélybe kerülhetnek a tokaji és a villányi szőlőültetvények is

Sokkal több a megműveletlen hazai szőlőterület, mint a korábbi években. A probléma mára a nagy hagyományokkal és presztízzsel rendelkező borvidékeket is elérte. Az Agrárszektor főszerkesztője azt mondta az InfoRádióban, hogy folyamatosan romlik a munkaerő minősége is, miközben egyre több gazdaság veszteséges, így valószínűleg nehéz évek várnak a magyar borágazatra.

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Évtizedes trendet fordított meg a koronavírus-válság

Évtizedes trendet fordított meg a koronavírus-válság

A Covid okozta demográfiai hatások világszerte a felnőttkori halálozás növekedését és a várható élettartam csökkenését váltották ki – állapította meg a neves brit orvosi folyóiratban, a Lancetben pár hete megjelent globális betegségteher-tanulmány (Global Burden of Diseases Study 2021), amely az 1950 és 2021 közötti időszak globális demográfiai változásait, beleértve a Covid-járvány 2020–2021-es időszakának hatásait elemezte.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×