eur:
391.87
usd:
360.14
bux:
72294.66
2024. július 16. kedd Valter
29 July 2022, Bavaria, Rosenheim: A pump nozzle is stuck in the filler neck of a car at a gas station.  Anyone who wants to save money at the gas station while on vacation abroad will have to part with old rituals this summer. After all, filling up on the other side of the border is no longer as profitable as it used to be, and in some cases has become a minus business. Photo: Uwe Lein/dpa (Photo by Uwe Lein/picture alliance via Getty Images)
Nyitókép: Uwe Lein/picture alliance via Getty Images

Kénytelenek voltak igazítani az árakon a kutak

A Mol döntésének piacformáló hatása lett.

Január 1-jén 41 forinttal emelkedett egyes, a nem a Mol-Csoporthoz tartozó kutakon az üzemanyag ára, azonban január 2-ára kénytelenek voltak korrigálni az árakat.

December végén Orosz András, a Mol magyarországi kiskereskedelmi igazgatója jelentette be, hogy a fogyasztók érdekeit figyelembe véve két részletben érvényesítik a kötelező jövedékiadó-emelést. Bujdos Eszter, a holtankoljak.hu ügyvezetője most arról beszélt, muszáj alkalmazkodnia a piacnak a Mol-Csoporthoz, a legnagyobb szereplőhöz - írja az Index..

Piacformáló hatása lett a Mol-Csoport döntésének, és a jövedékiadó-emelés elosztva érvényesül szinte a teljes üzemanyagpiacon.

Bár korábban nem minden esetben érvényesült a vállalat piacformáló hatása, most lehetett arra számítani, hogy a piaci szereplők követik az árazásban – mondta Bujdos Eszter, aki arra is kitért, hogy voltak olyan benzinkutak, amelyek egy részletben emelték meg a benzin és a gázolaj árát, de keddre ők is módosítottak.

A továbbiakban csökkenő trend jöhet az árakban, amit majd kompenzál a január derekán érkező újabb 20 forintos jövedékiadó-emelés.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×