eur:
391.9
usd:
359.44
bux:
72253.66
2024. július 12. péntek Dalma, Izabella
Young caucasian woman at self-service gas station, hold fuel nozzle and refuel the car with petrol, diesel, gas. Pretty woman filling her auto with gasoline or benzine, outdoors. Self service gas pump.
Nyitókép: romrodinka/Getty Images

Elmarad a január 1-i brutális benzináremelés

Két részletben érvényesítjük a kötelező jövedékiadó-emelést: az első emelésre január elsején, a másodikra pedig nagyjából január 15-én lehet számítani, először 20, majd 21 forinttal – jelentette be Orosz András, a Mol magyarországi kiskereskedelmi igazgatója.

A Mol-vezető az Indexnek adott interjút. Ebben azt mondja, hogy január elsején, illetve a hónap közepén megosztva, először 20, majd 21 forinttal hajtják végre az adóemelést. Ha ebben az időszakban a makrogazdasági körülmények egyéb árváltozást hoznak a nagykereskedelemben, azt a kiskereskedelmi piac is követni fogja. Ez az utóbbi azt jelenti, hogy a maihoz hasonló, kisebb áremelkedések, vagy csökkenések a világpiaci árváltozás miatt előfordulhatnak.

A lap emlékeztet arra is, hogy a Pénzügyminisztérium az uniós előírásokhoz igazodva január elsejétől megemeli a jövedéki adót. Ez 41 forintot jelent.

Orosz András rávilágított, hogy idén szeptemberben több mint 100 forinttal többet kellett fizetni a kutakon az üzemanyagokért, amennyiben a tavalyi év azonos időszakát vizsgáljuk, úgy

130-160 forinttal olcsóbb most a kiskereskedelmi ár.

Az árakban lehetett volna érvényesíteni a mostani adóemelést, de a lépés mögött más üzleti racionalitás van: a Mol-csoport a kiskereskedelmi területen is a hosszú távú stratégiát követ – olvasható.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.15. hétfő, 18:00
Resperger István
ezredes, a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×