eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
female hands holding phone with app hotel booking screen and credit card in office
Nyitókép: Prykhodov/Getty Images

Ravasz adathalászok tömegesen verik át a Booking.com ügyfeleit

Előbb a szállásadókat tévesztik meg, majd a foglalókat károsítják meg. Egy link okozza a gondokat, ami egy rosszindulatú programot telepít.

A Booking.com szállásportál arra figyelmezteti a felhasználókat, hogy adathalászok próbálhatják meg ellopni az adataikat a weboldal partnerein keresztül – írja a hvg.hu a Sky News értesülése alapján.

A bűnözők a Booking.com partnerhoteljeinek küldenek e-maileket, korábbi vendégeknek adják ki magukat és legtöbbször arra hivatkozva kérnek segítséget, hogy értékes tárgyakat hagytak el. Ezekben az e-mailekben van egy link, amiről azt állítják, hogy a Google Drive-ra visz, ahol fotók vannak az elveszett holmikról.

Ez a link azonban valójában egy rosszindulatú programot (Vidar Infostealer) telepít, amely lehetővé teszi a bűnözőknek, hogy

hozzáférjenek az adott hotel Booking.com fiókjához, ott pedig már látják a foglalásokat, és így veszik célba az ügyfeleket.

Azoknak is küldenek ilyen adathalász e-maileket, akiknek foglalása van azt állítva, hogy a regisztrációjukat törlik, ha nem adják meg a fizetéshez szükséges adatokat.

A Sky News külön megemlített egy érdekes esetet, amikor valaki felhívott egy skóciai hotelt azt állítva, hogy szobát szeretne foglalni magának és allergiás gyermekének. Azt mondta, hogy a gyerek allergiájának részletes dokumentációját fogja elküldeni. Az átvert recepciós így kattintott rá a rosszindulatú programot telepítő linkre.

A szállásportál megerősítette: értesült a csalásokról, amiket nehéz megakadályozni, mert ez minden esetben azon múlik, hogy a szállodák mennyire ügyesek a kártékony e-mailek kiszűrésében.

Címlapról ajánljuk

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Évtizedes trendet fordított meg a koronavírus-válság

Évtizedes trendet fordított meg a koronavírus-válság

A Covid okozta demográfiai hatások világszerte a felnőttkori halálozás növekedését és a várható élettartam csökkenését váltották ki – állapította meg a neves brit orvosi folyóiratban, a Lancetben pár hete megjelent globális betegségteher-tanulmány (Global Burden of Diseases Study 2021), amely az 1950 és 2021 közötti időszak globális demográfiai változásait, beleértve a Covid-járvány 2020–2021-es időszakának hatásait elemezte.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×