eur:
394.01
usd:
363.56
bux:
66169.03
2024. március 3. vasárnap Kornélia
female hands holding phone with app hotel booking screen and credit card in office
Nyitókép: Prykhodov/Getty Images

Ravasz adathalászok tömegesen verik át a Booking.com ügyfeleit

Előbb a szállásadókat tévesztik meg, majd a foglalókat károsítják meg. Egy link okozza a gondokat, ami egy rosszindulatú programot telepít.

A Booking.com szállásportál arra figyelmezteti a felhasználókat, hogy adathalászok próbálhatják meg ellopni az adataikat a weboldal partnerein keresztül – írja a hvg.hu a Sky News értesülése alapján.

A bűnözők a Booking.com partnerhoteljeinek küldenek e-maileket, korábbi vendégeknek adják ki magukat és legtöbbször arra hivatkozva kérnek segítséget, hogy értékes tárgyakat hagytak el. Ezekben az e-mailekben van egy link, amiről azt állítják, hogy a Google Drive-ra visz, ahol fotók vannak az elveszett holmikról.

Ez a link azonban valójában egy rosszindulatú programot (Vidar Infostealer) telepít, amely lehetővé teszi a bűnözőknek, hogy

hozzáférjenek az adott hotel Booking.com fiókjához, ott pedig már látják a foglalásokat, és így veszik célba az ügyfeleket.

Azoknak is küldenek ilyen adathalász e-maileket, akiknek foglalása van azt állítva, hogy a regisztrációjukat törlik, ha nem adják meg a fizetéshez szükséges adatokat.

A Sky News külön megemlített egy érdekes esetet, amikor valaki felhívott egy skóciai hotelt azt állítva, hogy szobát szeretne foglalni magának és allergiás gyermekének. Azt mondta, hogy a gyerek allergiájának részletes dokumentációját fogja elküldeni. Az átvert recepciós így kattintott rá a rosszindulatú programot telepítő linkre.

A szállásportál megerősítette: értesült a csalásokról, amiket nehéz megakadályozni, mert ez minden esetben azon múlik, hogy a szállodák mennyire ügyesek a kártékony e-mailek kiszűrésében.

Címlapról ajánljuk
Szakértő: van, ami sokkal fontosabb, mint a mielőbbi kibocsátáscsökkentés

Szakértő: van, ami sokkal fontosabb, mint a mielőbbi kibocsátáscsökkentés

Az Európai Unió országai tudatosan törekednek arra, hogy féken tartsák a klímaváltozást okozó káros anyagok kibocsátását. Magyarország kibocsátását a globális skálán még statisztikailag is nehéz kimutatni, mégis komoly erőfeszítéseket tesz a klímasemlegesség eléréséért. Zay Balázzsal, a Klímapolitikai Intézet vezető kutatójával beszélgettünk.

Megerősítették az Orbán-Trump találkozó időpontját

Orbán Viktor miniszterelnök március 7-én Washingtonban Kevin Roberts-szel, a leghíresebb amerikai konzervatív kutatóintézet, a Heritage Alapítvány elnökével folytat panelbeszélgetést "az Egyesült Államok és Magyarország kapcsolatainak jövője" címmel, a magyar stratégiai gondolkodásról a kialakuló globális biztonsági, gazdasági és társadalmi konfliktusok korszakában - tájékoztatott Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.04. hétfő, 18:00
Kovács Zsolt
öngondoskodásért felelős miniszteri biztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×