eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi
Kohászok dolgoznak az újraindított II. számú nagyolvasztóban a Dunaferr Dunai Vasműjében 2023. február 16-án. A Dunaferr felszámolója januárban három hónapos működési szerződést kötött a brit-indiai Liberty Steel acélipari vállalattal, a társaság vizsgálja a vasmű további üzemeltetésének lehetőségét. A kormány februárban arról döntött, hogy hat hónapon keresztül kifizeti a Dunaferr dolgozóinak bérét.
Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

GFM: a negatív sajtóhírek a Dunaferr megmentését veszélyeztetik

A Dunaferr a korábbi külföldi menedzsment felelőtlensége, és az elhibázott szankciók miatt vált fizetésképtelenné – fogalmaz csütörtöki közleményében a Gazdaságfejlesztési Minisztérium, hozzátéve: a több ezer munkahely megvédése érdekében a tárca aktív szerepet vállalt a gyár megmentésében, de a megjelent hírek félrevezetőek, ugyanis a Liberty Steel Group jelenleg még nem gyakorol tulajdonosi jogokat a magyar vállalat felett.

A közleményben hangsúlyozzák: a nyílt és transzparens felszámolási eljárás keretében a Liberty Steel adott be érvényes és nyertes pályázatot. Az értékesítés fontos mérföldkő, de a munka neheze csak most kezdődött el.

Azt írják: a médiában megjelent hírek – miszerint a Liberty Steel Group utasítást adott a Dunaferr valamely működését érintő kérdésében – félrevezetőek, hiszen

a Liberty Steel Group jelenleg még nem gyakorol tulajdonosi jogokat a magyar vállalat felett.

Közölték: az értékesítés folyamata nem zárult le teljesen, mivel az Európai Unió fúzió kontrollja jelenleg is zajlik és csak annak befejezését követően kerülnek átadásra a tulajdonosi jogok. Az eljárás végéig a felszámoló biztos gyakorolja a tulajdonosi jogokat és hozza meg a céget érintő stratégiai döntéseket.

A Gazdaságfejlesztési Minisztérium szerint

a megjelent cikkek az értékesítés sikeres lezárását kockáztatják, egyúttal a hátráltatják a cég sikeres megmentését.

A Dunaferr kapcsán hozott operatív, átmeneti döntések nem befolyásolják a cég hosszú távú működését és jövőképét.

„A kormány képviseletében a Gazdaságfejlesztési Minisztérium tovább küzd a gyár, a munkahelyek és a családok megvédése érdekében” – tették hozzá.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 5. 12:45
×
×
×
×