eur:
379.06
usd:
348.61
bux:
0
2023. december 4. hétfő Barbara, Borbála
Nyitókép: mekh.hu

Budapesten tartja hagyományos nyári képzését az ERRA

A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) főosztályvezetőjének előadásával indult az Energiaszabályozók Regionális Egyesületének (ERRA) hagyományos nyári alapozó képzése.

A héten Budapesten tartja 21. nyári szabályozási alapozó képzését (Summer School) az ERRA. Az egyhetes kurzuson hazai és nemzetközi energiaipari szakértők előadásait hallgathatják meg a résztvevők.

A tanfolyam elsősorban a szabályozó hatóságok pályakezdő szakembereinek nyújt bevezető képzést az energiapiacok szabályozásának alapjairól, az európai és globális energiapiacok működéséről, valamint az energetikai szabályozó hatóságok feladatairól.

A képzés bevezető előadását Vörös Tamás, a MEKH főosztályvezetője tartotta, aki nemzetközi példákat is érintve mutatta be a szabályozó hatóságok létrejöttének okait, szerepük fejlődését, a függetlenségükre vonatkozó fő elveket, valamint az új szabályozói kihívásokat.

A MEKH főosztályvezetője előadásában a szabályozó hatóságok előtt álló kihívásként értékelte többek között a klímacélokat támogató, de az ellátásbiztonsági és megfizethetőségi kritériumoknak is megfelelő energiamix kialakításának támogatását, az energetikai innovációk ösztönzését, valamint a fogyasztói érdekvédelem megerősítését.

Címlapról ajánljuk

Nem kell nyelvtudás, diploma vagy jogosítvány – megkönnyítik a németországi munkavállalást

A német kormány a bevándorlási szabályok szakaszos módosításával próbál megoldást találni a rendkívüli munkaerőhiányra. A Migrációkutató Intézet junior kutatója azt mondta az InfoRádióban, hogy az EU-tagállamok között nagy a verseny a harmadik országból érkező képzett munkavállalókért, a németek pedig jelentős kedvezményekkel akarnak kitűnni a többiek közül.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.12.04. hétfő, 18:00
Nagy Márton
gazdaságfejlesztési miniszter
Kiszáradt az ingatlanpiac, de vannak még oázisok

Kiszáradt az ingatlanpiac, de vannak még oázisok

Abban bízunk, hogy a nehezén talán már túl vagyunk, de azért még nem engedhetjük el a gazdaság és a hazai ingatlanpiac válságos, recessziós állapotáról szóló jelzőket. Az optimistábbak már 2024 második felében a kilábalást látják, de jelenleg továbbra is igaz, hogy limitált a befektetési tranzakciót, az üresedési ráta emelkedik, és olyan „villámcsapásokra” is gyorsan kell reagálnunk az irodapiacon, mint a mesterséges intelligencia hozta esetleges munkaerő-leépítés egyes szektorokban. Egy év telt el és rengeteg piaci mozgás indult el azóta, hogy Mazsaroff Kata visszatért a Colliers Magyarországhoz, mint a cég első magyar és első női vezetője. Mindenről is kérdeztük, ami most az iroda-, vagy a munkaerőpiacon fejtörést okozhat egy vezetőnek, egy tanácsadónak, egy ingatlanfejlesztőnek vagy akármelyik sokat látott ingatlanpiaci szakértőnek.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×