eur:
392.35
usd:
365.87
bux:
66823.12
2024. április 26. péntek Ervin
Unrecognizable supermarket aisle as background
Nyitókép: estherpoon/Getty Images

Kiderült, melyik a legolcsóbb hazai élelmiszerlánc a magyarok szerint – itt a lista

A fogyasztók szerint a Lidl a legolcsóbb hálózat 2023-ban Magyarországon, utána a Penny Market és az Aldi következik – derült ki a Pénzcentrum és a Debreceni Egyetem közös felméréséből.

A kutatók azt kérték, hogy rendezzék sorba a legnagyobb FMCG üzletláncokat (Aldi, Auchan, CBA, Coop, Lidl, Penny Market, Reál, Spar, Tesco) aszerint, hogy véleményük szerint melyik élelmiszerláncban lehet a legkedvezőbb és melyikben a legmagasabb árakon bevásárolni. A nem reprezentatív, de nagymintás kutatásban 17075 adott választ.

A Pénzcentrum által között felmérés szerint a következő lett a sorrend:

  1. Lidl
  2. Peny
  3. Aldi
  4. Tseco
  5. Auchan
  6. Spar
  7. Reál
  8. Coop
  9. CBA

Az adatok alapján a lista első két helyezettje elhúzott a mezőnytől, de még a Lidl és Penny Market megítélése között is jelentősnek mondható különbség tapasztalható a Lidl javára. Esetükben az árak megítélése jóval kedvezőbb a versenytársak árainak megítélésénél. Az éllovasokat még belátható távolságban követi az Aldi, ezután következik fej-fej mellett a Tesco és az Auchan, majd tőlük lemaradva a Spar.

A megkérdezettek neme nem és iskolai végzettsége nem befolyásolta a kialakult sorrendet. Az életkor esetén csupán két esetben találtunk eltérést: a 18-29 éves korosztálynál a CBA és Coop sorrendje megcserélődött, a többi üzletlánc sorrendje változatlan. A 40-49 éves korosztálynál az Auchan és Tesco sorrendje megcserélődött, a többi változatlan.

A megkérdezettek jövedelme mea befolyásolta a kialakult sorrendet, de a lakóhelye kis mértékben igen: a falu/község, valamint a megyeszékhely kategóriáknál a CBA és Coop sorrendje felcserélődött, a többi üzletlánc sorrendje változatlan. A főváros kategóriánál az Auchan és Tesco sorrendje megcserélődött, a többi üzletlánc sorrendje változatlan.

Címlapról ajánljuk

Titokzatos nagy vásárlás előtt az OTP

Az OTP Bank tavaly minden korábbi eredményét felülmúlta, a megkezdett építkezést és terjeszkedést a következő években is folytatja - mondta pénteken Budapesten, a társaság éves közgyűlésén az OTP Bank elnök-vezérigazgatója.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Reagál az OTP Csányi Sándor szavaira

Reagál az OTP Csányi Sándor szavaira

Gazdasági, a piaci folyamatokat esetlegesen befolyásoló adatok tekintetében ma érkezik itthon a MNB tavalyi utolsó negyedéves lakásárindexe, de az S&P Global Ratings hitelminősítői felülvizsgálata is kiemelkedő fontosságú esemény lesz: magyar szempontból azért is kulcsfontosságú az S&P osztályzata, mert a három nagy hitelminősítő közül jelenleg náluk a legrosszabb a besorolásunk, a BBB mínusz osztályzat egyetlen fokozattal van a befektetésre ajánlott kategória határa felett. Vállalati fronton ma is az amerikai gyorsjelentések lesznek a fókuszban, a héten a technológia szektor nagyágyúi közül többen jelentenek. A magyar piacon az OTP-re figyelhetnek elsősorban a befektetők, ma tartja közgyűlését a nagybank, ahol beszédet mond Csányi Sándor, a bankcsoport elnök-vezérigazgatója. A részvénypiaci folyamatokkal kiemelten foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×