eur:
389.53
usd:
360.23
bux:
68022.03
2024. május 30. csütörtök Janka, Zsanett
Unrecognizable supermarket aisle as background
Nyitókép: estherpoon/Getty Images

Kiderült, melyik a legolcsóbb hazai élelmiszerlánc a magyarok szerint – itt a lista

A fogyasztók szerint a Lidl a legolcsóbb hálózat 2023-ban Magyarországon, utána a Penny Market és az Aldi következik – derült ki a Pénzcentrum és a Debreceni Egyetem közös felméréséből.

A kutatók azt kérték, hogy rendezzék sorba a legnagyobb FMCG üzletláncokat (Aldi, Auchan, CBA, Coop, Lidl, Penny Market, Reál, Spar, Tesco) aszerint, hogy véleményük szerint melyik élelmiszerláncban lehet a legkedvezőbb és melyikben a legmagasabb árakon bevásárolni. A nem reprezentatív, de nagymintás kutatásban 17075 adott választ.

A Pénzcentrum által között felmérés szerint a következő lett a sorrend:

  1. Lidl
  2. Peny
  3. Aldi
  4. Tseco
  5. Auchan
  6. Spar
  7. Reál
  8. Coop
  9. CBA

Az adatok alapján a lista első két helyezettje elhúzott a mezőnytől, de még a Lidl és Penny Market megítélése között is jelentősnek mondható különbség tapasztalható a Lidl javára. Esetükben az árak megítélése jóval kedvezőbb a versenytársak árainak megítélésénél. Az éllovasokat még belátható távolságban követi az Aldi, ezután következik fej-fej mellett a Tesco és az Auchan, majd tőlük lemaradva a Spar.

A megkérdezettek neme nem és iskolai végzettsége nem befolyásolta a kialakult sorrendet. Az életkor esetén csupán két esetben találtunk eltérést: a 18-29 éves korosztálynál a CBA és Coop sorrendje megcserélődött, a többi üzletlánc sorrendje változatlan. A 40-49 éves korosztálynál az Auchan és Tesco sorrendje megcserélődött, a többi változatlan.

A megkérdezettek jövedelme mea befolyásolta a kialakult sorrendet, de a lakóhelye kis mértékben igen: a falu/község, valamint a megyeszékhely kategóriáknál a CBA és Coop sorrendje felcserélődött, a többi üzletlánc sorrendje változatlan. A főváros kategóriánál az Auchan és Tesco sorrendje megcserélődött, a többi üzletlánc sorrendje változatlan.

Címlapról ajánljuk
Ha csak egy EP-mandátumot nyer a Momentum, a ciklus felénél cserél Donáth Anna és Cseh Katalin
Aréna - előzetes

Ha csak egy EP-mandátumot nyer a Momentum, a ciklus felénél cserél Donáth Anna és Cseh Katalin

A Momentum azért küzd a kampányban, hogy ismét két EP-mandátumot szerezzen, de ha csak egyet kap a párt, akkor az ötéves ciklus alatt Cseh Katalin és Donáth Anna a mandátumot elfelezve féltávnál egymást váltja majd az EP-ben. Erről Cseh Katalin, a Momentum elnökségi tagja, EP-képviselő beszélt az InfoRádió Aréna című műsorának stúdiójában.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.30. csütörtök, 18:00
Cseh Katalin
a Momentum elnökségi tagja és EP-képviselőjelöltje
Ukrajna átléphette a vörös vonalat, orosz katonák százezrei érkezhetnek hamarosan a frontra – Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrajna átléphette a vörös vonalat, orosz katonák százezrei érkezhetnek hamarosan a frontra – Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrajna az elmúlt hetekben több kimagaslóan fontos orosz radarállomásra is csapást mért, ez pedig éppen a legfontosabb szövetségesüknél, az Egyesült Államoknál okozott feszültséget – írja a The Washington Post. Rusztem Umerov, az ukrán védelmi miniszter kedden adott interjút a Reutersnek, amelyben számos témát érintett. Beszélt az érkező F-16-os vadászgépekről, a frontvonal állásáról, valamint az oroszok várható lépéseiről is. Elmondta, hogy Moszkva várhatóan 2-300 ezer új katonát küld majd Ukrajna ellen. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×