eur:
371.04
usd:
344.75
bux:
47228.44
2023. június 2. péntek Anita, Kármen
Unrecognizable supermarket aisle as background
Nyitókép: estherpoon/Getty Images

Kiderült, melyik a legolcsóbb hazai élelmiszerlánc a magyarok szerint – itt a lista

A fogyasztók szerint a Lidl a legolcsóbb hálózat 2023-ban Magyarországon, utána a Penny Market és az Aldi következik – derült ki a Pénzcentrum és a Debreceni Egyetem közös felméréséből.

A kutatók azt kérték, hogy rendezzék sorba a legnagyobb FMCG üzletláncokat (Aldi, Auchan, CBA, Coop, Lidl, Penny Market, Reál, Spar, Tesco) aszerint, hogy véleményük szerint melyik élelmiszerláncban lehet a legkedvezőbb és melyikben a legmagasabb árakon bevásárolni. A nem reprezentatív, de nagymintás kutatásban 17075 adott választ.

A Pénzcentrum által között felmérés szerint a következő lett a sorrend:

  1. Lidl
  2. Peny
  3. Aldi
  4. Tseco
  5. Auchan
  6. Spar
  7. Reál
  8. Coop
  9. CBA

Az adatok alapján a lista első két helyezettje elhúzott a mezőnytől, de még a Lidl és Penny Market megítélése között is jelentősnek mondható különbség tapasztalható a Lidl javára. Esetükben az árak megítélése jóval kedvezőbb a versenytársak árainak megítélésénél. Az éllovasokat még belátható távolságban követi az Aldi, ezután következik fej-fej mellett a Tesco és az Auchan, majd tőlük lemaradva a Spar.

A megkérdezettek neme nem és iskolai végzettsége nem befolyásolta a kialakult sorrendet. Az életkor esetén csupán két esetben találtunk eltérést: a 18-29 éves korosztálynál a CBA és Coop sorrendje megcserélődött, a többi üzletlánc sorrendje változatlan. A 40-49 éves korosztálynál az Auchan és Tesco sorrendje megcserélődött, a többi változatlan.

A megkérdezettek jövedelme mea befolyásolta a kialakult sorrendet, de a lakóhelye kis mértékben igen: a falu/község, valamint a megyeszékhely kategóriáknál a CBA és Coop sorrendje felcserélődött, a többi üzletlánc sorrendje változatlan. A főváros kategóriánál az Auchan és Tesco sorrendje megcserélődött, a többi üzletlánc sorrendje változatlan.

Címlapról ajánljuk
AKTUÁLIS
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×