eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika
Új grafikájú, Magyarország feliratú vezetői engedélyek sorakoznak a Pénzjegynyomdában.
Nyitókép: MTI/Pénzjegynyomda

Félmilliós beruházás lehet egy jogosítvány megszerzése

Felére zuhant az autósiskolába jelentkezők száma, mert 500 ezer forintba kerülhet egy jogosítvány a Tanintézetek Szövetsége szerint.

Egy fiatal lány arról beszélt az RTL Híradójában, hogy 60 órányi tanulás után már 550 ezer forintot költött arra, hogy vezetői engedélye legyen.

Az oktató, az autós Tanintézetek Szövetségének elnöke az üzemanyag és a javíttatás drágulásával indokolja a jelentős áremelkedést, illetve azzal érvel, hogy több adót kell fizetniük a KATA tavalyi megszüntetése óta. Jovánovics János szerint "a tavalyi létszámhoz képest jelenleg olyan 50 százalékos visszaesés van".

A KSH adatai szerint is drágult a jogosítvány, tavaly év végén már majdnem átlag 305 ezer forintba került, 41 százalékkal többe, mint 2 évvel korábban.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint az idei évben nem fogják tudni megemelni az állami támogatást.

Tavaly októberig, a bevezetése óta eltelt néhány év alatt majdnem 140 ezren igényelték a sikeres KRESZ-vizsga esetén járó állami támogatást az Államkincstár adatai szerint.

Címlapról ajánljuk

Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Anyagi szempontból is fontos az ellenzéki pártoknak, hogy jól szerepeljenek az idei európai parlamenti és önkormányzati választáson, mert azzal növelik az esélyüket arra, hogy 2026-ban, az országgyűlési választáson egy százaléknál jobb eredményt érjenek el, és állami támogatásban részesüljenek. Az InfoRádióban Cservák Csaba alkotmányjogász professzor beszélt arról, hogy az állam mikor és miért támogatja a választáson elinduló pártokat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×