eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
A Samsung SDI gödi elektromos jármű akkumulátor gyárának főépülete Gödön 2017. május 29-én, a gyár nyitóünnepségének napján.
Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

Zavartalanul halad a debreceni akkumulátorgyár építése

A debreceni gyártóüzemmel kapcsolatos munkálatok a megszokott ütemben zajlanak tovább, a tesztüzem pedig várhatóan már az első negyedévében megkezdheti működését - erősítette meg A SEMCORP Csoport vezetősége.

James Shih, a SEMCORP Csoport globális projektekért felelős alelnöke a következő nyilatkozatot tette: "amint azt tavaly novemberben nyilvánossá tettük, üzleti tevékenységeink és terveink a csoporton belül a szokásos módon zajlanak. Ez magában foglalja a debreceni beruházásunkat is, ahol az építkezés és a berendezések telepítése tervünknek megfelelően folytatódik".

Várják, hogy még ebben az évben megkezdhessék a próbatermelést.

A magyar sajtóban két nappal ezelőtt írtak arról, hogy a kínai hatóságok nyomozást indítottak a Debrecenben akkumulátorfólia-gyárat építő Semcorp Advanced Materials Group alapító-tulajdonosai ellen, és házi őrizetbe helyezték Paul Xiaoming Lee-t és Tony Xiaohua Li-t.

A 24.hu-nak a magyar magyar a külügyminisztérium azt írta: a projekt kapcsán a vállalat semmilyen fennakadást sem jelzett, a beruházás gyors ütemben halad, aminek köszönhetően az idei év első felében már a próbaüzem megkezdésével lehet számolni.

A SEMCORP 2020 novemberében jelentette be 183 millió eurós projektjét, és 2021. szeptember 13-án kezdte meg első Kínán kívüli lítium-ion akkumulátor elválasztófilm gyártó üzemének építését. A beruházás több mint 440 munkahelyet teremt Debrecenben és környékén.

A napokban helyi szervezetek tiltakoztak a gyár ellen. Erről az Infostart is beszámolt.

Címlapfotónkon a gödi, akkumulátorokat készítő, Samsung-gyár látható.

Címlapról ajánljuk
Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×