INFORÁDIÓ
2022. december 6. kedd
Miklós

hideg

tél

energiár

rezsiemelés

A magyarok fele drasztikus lépésre szánja el magát az idei télen

A magyarok fele drasztikus lépésre szánja el magát az idei télen

Infostart

A magyarok 48 százaléka lejjebb tekeri idén télen a fűtést, de a 18 fokot túl alacsonynak tartja - ez derül ki egy közvéleménykutatásból.

A megkérdezettek többsége a 18 fokos hőmérsékletnél jelentősen magasabbat tartana ideálisnak, a legtöbben mégis lejjebb tekerik majd a termosztátot, és energiatakarékos termékek terveznek vásárolni - áll abban a közvéleménykutatásban, amelyet az IKEA rendelt meg.

A felmérés szerint a megkérdezett magyarok mindössze 13,3 százaléka mondta azt, hogy nem tervezi az idei őszi-téli szezonban háztartási intézkedésekkel csökkenteni a költségeit. A legtöbben azonban (47,7 százalék)

lejjebb fogják tekerni a fűtést a lakást, amikor munkába mennek, vagy ha éppen nem használják az egyik szobát,

43,6 százalék akkor is csökkenti az otthoni hőmérsékletet, amikor a lakásban tartózkodik, 33 százalék pedig csak kiválasztott helyiségeket fog fűteni.

A legtöbben (27,1%) a 22 Celsius-fokos hőmérsékletet tartják ideálisnak,

és csak 1,5 százaléka gondolja úgy, hogy a 19 foknál alacsonyabb belső hőmérséklet lenne a tökéletes, ellenben 3,1 százalék 25 fokos vagy magasabb belső hőmérséklet mellett érzi a komfortosan magát.

A megkérdezettek 11,9 százaléka azonban jelentősen, 58,2 százaléka pedig 1-2 fokkal fogja lentebb tekerni a termosztátot az idei télen.

Mivel a felmérést a közismert áruház rendelte meg így nem csoda, hogy felmérték: 21,9 százalék energiatakarékos izzók beszerzésével harcolna a rezsinövekedés ellen.

A felmérésből még az is kiderül, hogy sláger a rövidebb ideig tartó zuhanyzás, de mindent visz az utazások lemondása (71,9 százalék), a kevesebb ruha vásárlása, vagy kulturális szolgáltatásokról való lemondás.

Nyitókép: Pexels.com
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018