eur:
391.03
usd:
366.08
bux:
68142.02
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti
Nyitókép: Pexels.com

A magyarok fele drasztikus lépésre szánja el magát az idei télen

A magyarok 48 százaléka lejjebb tekeri idén télen a fűtést, de a 18 fokot túl alacsonynak tartja - ez derül ki egy közvéleménykutatásból.

A megkérdezettek többsége a 18 fokos hőmérsékletnél jelentősen magasabbat tartana ideálisnak, a legtöbben mégis lejjebb tekerik majd a termosztátot, és energiatakarékos termékek terveznek vásárolni - áll abban a közvéleménykutatásban, amelyet az IKEA rendelt meg.

A felmérés szerint a megkérdezett magyarok mindössze 13,3 százaléka mondta azt, hogy nem tervezi az idei őszi-téli szezonban háztartási intézkedésekkel csökkenteni a költségeit. A legtöbben azonban (47,7 százalék)

lejjebb fogják tekerni a fűtést a lakást, amikor munkába mennek, vagy ha éppen nem használják az egyik szobát,

43,6 százalék akkor is csökkenti az otthoni hőmérsékletet, amikor a lakásban tartózkodik, 33 százalék pedig csak kiválasztott helyiségeket fog fűteni.

A legtöbben (27,1%) a 22 Celsius-fokos hőmérsékletet tartják ideálisnak,

és csak 1,5 százaléka gondolja úgy, hogy a 19 foknál alacsonyabb belső hőmérséklet lenne a tökéletes, ellenben 3,1 százalék 25 fokos vagy magasabb belső hőmérséklet mellett érzi a komfortosan magát.

A megkérdezettek 11,9 százaléka azonban jelentősen, 58,2 százaléka pedig 1-2 fokkal fogja lentebb tekerni a termosztátot az idei télen.

Mivel a felmérést a közismert áruház rendelte meg így nem csoda, hogy felmérték: 21,9 százalék energiatakarékos izzók beszerzésével harcolna a rezsinövekedés ellen.

A felmérésből még az is kiderül, hogy sláger a rövidebb ideig tartó zuhanyzás, de mindent visz az utazások lemondása (71,9 százalék), a kevesebb ruha vásárlása, vagy kulturális szolgáltatásokról való lemondás.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×