eur:
394.06
usd:
365.64
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Back side of traveler with luggage standing over the flight board for check-in at the flight information screen in modern an airport, travel and transportation with technology concept.
Nyitókép: Tzido/Getty Images

Elszállhat a repülőjegyek ára is

A Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség főigazgatója szerint hamarosan drágább lesz a repülés.

Az olajárak és az üzemanyagköltségek növekedésével a repülőjegyek ára is emelkedni fog – írja a BBC Willie Walsh, a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) főigazgatójának szavai alapján, amit a VG szemlézett. A British Airways egykori vezetője szerint azoknak, akik nyár végén terveznek utazni, érdemes felkészülniük arra, hogy többet kell fizetniük a repülésért.

Walsh bírálta a Heathrow repülőtér protokollját, úgy véli, sokkal jobban fel kellett volna készülniük a fennakadások kezelésére, hogy ne az utasok szenvedjenek hátrányt a kialakult káosz miatt. Több járattörlés is történt, a tájékoztatás pedig nem volt megfelelő.

A főigazgató arról is beszélt, hogy a háborús infláció a lehető legrosszabbkor jött, amikor már éppen kezdett volna magához térni a megtépázott szektor. Walsh elismerte, hogy a munkaerőhiány és a meglévő személyzet elégedetlensége még az árak emelkedésénél is nagyobb problémát okoz a szolgáltatás zavartalan biztosításában, de nem tanúsított mély megbánást azzal kapcsolatban, hogy a pandémia idején leépítette a British Airways létszámát.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Külső segítséggel pörgetnék fel az ukrán fegyvergyártást, Oroszország elleni háborúhoz fegyverkezik a NATO-tagállam – Háborús híreink pénteken

Külső segítséggel pörgetnék fel az ukrán fegyvergyártást, Oroszország elleni háborúhoz fegyverkezik a NATO-tagállam – Háborús híreink pénteken

Kijevnek több fegyverre van szükség, Lengyelország és Ukrajna ezért azt tervezi, hogy közös fegyvergyártó vállalatokat létesítenek a két ország területén - jelentette be Denisz Smihal ukrán kormányfő csütörtökön Varsóban, a lengyel hivatali partnerével közös sajtóértekezleten. Martin Herem, az észt fegyveres erők főparancsnoka bejelentette, országának két év alatt meg kell kétszereznie a védelemre fordított összegeket, hogy elegendő lőszert halmozhasson fel ahhoz, hogy döntő vereséget mérjen egy orosz inváziós erőre – írja a Reuters. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×