eur:
393.67
usd:
369.52
bux:
65667.53
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma
Bitcoin logo of an abstract glowing particle on circuit board and rising red color graph.
Nyitókép: Yuichiro Chino/Getty Images

Oroszország fontolgatja, hogy bitcoint is elfogadjon a gázért

A nyugati szankciók fényében, a baráti országok esetében.

Egy csütörtökön tartott sajtótájékoztatón az orosz duma energetikai bizottságának elnöke arról beszélt, hogy amikor olyan „baráti” országokról van szó, mint Kína vagy Törökország, Oroszország hajlandó rugalmasabban kezelni a fizetési lehetőségeket – idézi a Portfolio a CNBC hírét.

Pavel Zavalnij elnök elmondta, hogy fontolgatják annak lehetőségét, hogy a vásárló nemzet saját fiat valutája mellett Bitcoint is elfogadjanak az orosz energiaexport kifizetésének lehetőségeként. „Már régóta javasoljuk Kínának, hogy a rubel és a jüan nemzeti valutában történő elszámolásra térjenek át. Törökországgal pedig líra és rubel lesz” – mondta Zavalny, majd hozzátette: ‚Bitcoinnal is lehet kereskedni”.

Az energetikai bizottság elnöke szerdán megerősítette Vlagyimir Putyin elnök korábbi ígéretét is, miszerint a „barátságtalan” országoknak orosz rubelben kell fizetniük a gázért. „Ha vásárolni akarnak, akkor fizessenek vagy kemény valutában, ami számunkra aranyat jelent, vagy fizessenek úgy, ahogy nekünk kényelmes, vagyis a nemzeti valutában” – fogalmazott Zavalnij.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×