eur:
393.89
usd:
364.74
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő a Kormányinfó sajtótájékoztatón a Miniszterelnöki Kabinetiroda sajtótermében 2021. augusztus 21-én.
Nyitókép: Balogh Zoltán

Megvan a kormány döntése a hitelmoratóriumról

Határidő, jogosultak köre, igénybe vétel - íme a tudnivalók.

A kabinet 2022. június 30-ig meghosszabbítja a rászorulók segítésére bevezetett hitelmoratóriumot - jelentette be a kormány Facebook-oldalán Szentkirályi Alexandra. A kormányszóvivő jelezte, hogy ezt a lépést a nemzeti konzultációban a résztvevők 91 százaléka is támogatta.

A gyermeket nevelők, a nyugdíjasok, a munkanélküliek és a közfoglalkoztatottak mellett azok élhetnek e lehetőséggel, akiknek a járvány alatt csökkent a jövedelme. A vállalkozások is kérhetik a hosszabbítást, amelyeknek árbevétele legalább negyedével alul múlta az előző évit.

A moratórium fenntartása nem automatikus,

ezért az érintetteknek nyilatkozniuk kell bankjuk felé. Akik képesek erre, mindenképpen érdemes folytatniuk a részletek fizetését - hangsúlyozta.

Biztatónak nevezte, hogy a gazdaság sikeres újraindításának eredményeként többen dolgoznak, mint a járvány kezdetén, folytatódik a bérek emelkedése, a gyermekes családok pedig több százezer forintot kapnak vissza jövő év elején. Mindezek segítik, hogy a magyar lakosság megerősödjön, és a hiteleket is rendezni tudja - értékelt Szentkirályi Alexandra.

Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×