eur:
393.29
usd:
367
bux:
66545.79
2024. április 25. csütörtök Márk
Szófia, 2020. március 29.Jelena Dimitrova bolgár műkorcsolyázó gyakorol szófiai otthona előtt 2020. március 29-én,  a koronavírus-járvány elleni küzdelem érdekében elrendelt kijárási korlátozás idején. Bulgáriában a koronavírussal bizonyítottan fertőzöttek száma 338, a járvány okozta betegségben elhunytak hétre emelkedett.
Nyitókép: MTI/EPA/Vaszil Donev

Hiába zárkózunk karanténba, újabb veszélyek leselkednek ránk

A duplájára nőtt az elmúlt hetekben az otthoni balesetek száma: sokan otthoni sportolás vagy barkácsolás közben szenvednek balesetet – mondta az InfoRádiónak Németh Péter, a CLB értékesítési és kommunikációs igazgatója.

Több mint száz százalékkal nőtt az otthoni balesetek miatti bejelentések száma, de nem lennék meglepve, ha végül az összesítés alapján azt mondanánk, hogy megtriplázódott az otthoni balesetek száma – mondta az InfoRádiónak Németh Péter, a CLB biztosítási alkusz értékesítési és kommunikációs igazgatója.

Már eddig is riasztóan magas volt az otthoni balesetek száma, az összes balesetbiztosítási bejelentések több mint felét adták, kisebbségben van a sport-, a munkahelyi és egyéb helyen elszenvedett baleset.

"Ez a szám jelentősen meg fog változni, és a járvány végén az összes baleset 70, akár 80 százaléka is otthoni lesz"

– tette hozzá.

Megjelentek olyan balesetek, amelyek eddig nem voltak szokványosak, eddig ugyanis a háztartási balesetekből volt a legtöbb. A tipikus konyhai, fürdőszobai balesetek még mindig vezetnek, de az otthoni sportolás és munkavégzés is egyre gyakoribb baleseti ok.

Rengeteg olyan dolgot végeznek otthon az emberek, amit eddig nem szoktak: ilyen a sportolás, a barkácsolás – sokszor komolyabb felújítási munkáknak is nekiállnak az emberek, mivel szakembereket szerezni nehéz, vagy lehetetlen, ezért olyan feladatokba is belevágnak, amelyekhez nem értenek, vagy éppen egy videómegosztón próbálják megtanulni – tette hozzá Németh Péter.

Az otthoni baleset biztosítási káreseménynek számít, vagyis ezekre fizethet a biztosító. Az, hogy mennyit, az már attól függ, hogy milyen biztosításunk van. Az otthoni lakásbiztosítások nagy része automatikusan valamilyen, általában kisebb kategóriájú balesetbiztosítást tartalmaz, ezért ilyenkor fizet a biztosító – mondta Németh Péter. Szavai szerint meglepetést az okozhat, amikor kiderül, milyen keveset, hiszen a baleset által okozott kár sokszor sokkal nagyobb.

Elég csak arra gondolni, ha valaki elveszíti a munkaképességét rövid vagy középtávon. A gyógykezelés most még inkább a privátszférában érhető el.

"Ilyenkor vaskosabbak és húsba vágók ezek a károk, amelyeket a lakásbiztosításokba beépített automatikus balesetbiztosítások biztosan nem fedeznek" -–tette hozzá Németh Péter. Csak az járhat jól anyagilag, akinek vagy a lakásbiztosításhoz kötött magasabb kártérítést adó balesetbiztosítást, vagy van önálló balesetbiztosítása.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Recep Tayyip Erdogan pártjának veresége a helyhatósági választásokon elsősorban a rossz török gazdasági helyzet következménye – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa. Pénzváltó Nikolett arról is beszélt, hogy az ellenzék jelentős visszaigazolást kapott arra, hogy lehet esélye a győzelemre a következő államfőválasztáson.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 25. 07:57
×
×
×
×