eur:
393.07
usd:
367.15
bux:
0
2024. április 24. szerda György
Nyitókép: Pixabay.com

Gyorsan léptek a termálfürdők

Május 8-án nyit az első fürdő Zalában, élve a kormányzati lazítás adta engedéllyel, egy somogyi pedig május 23-ra tervezi az újraindulást.

A kehidakustányi Kehida Termál volt a leggyorsabb, és miután az április 30-án megjelent a kormányrendelet, mely szerint a vidéki strandok és szabadtéri fürdők már május 4-től megnyithatnak, bejelentette, hogy az öt kinti medencéje már látogatható május 8-tól – vette észre a termalonline.hu hírét a hirbalaton.hu.

A kormányrendelet azonban előírja azt is, hogy a strandoknak biztosítaniuk kell a vendégek közötti megfelelő, 1,5 méteres védőtávolságot. Vagyis a maximális kapacitásnál kevesebb vendéget tud fogadni a fürdő. Kérdéses, mekkora vendégforgalomra számíthatnak, miután a hatóságok szerint Zala megyében az ötödik legmagasabb - a vasárnap reggeli adatok szerint 123 - a koronavírus-fertőzöttek száma.

A Kehida Termál nyitásának fogadtatását minden bizonnyal árgus szemekkel figyeli majd a többi vidéki fürdő is.

A szakportál szerint egy másik fürdő is bejelentette már a nyitása tervezett dátumát: a Csokonyavisontai Gyógyfürdő előreláthatólag május 23-tól fogad majd vendégeket. Márciusban egyébként az utolsók között zárták be a kapukat.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk

Závecz: a Fidesz és még öt erő szerezhet EP-mandátumot

Tovább csökkent a Fidesz támogatottsága, de április első felében még így is a választók negyede mellette volt; Magyar Péter pártjának EP-listája a harmadik helyen áll – derül ki a Závecz Research Intézet friss méréséből. A részletekről az InfoRádió Závecz Tibort kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×