eur:
393.59
usd:
368.47
bux:
66213.5
2024. április 24. szerda György
Nyitókép: Pixabay

Nehéz harc elé néz az agrárium

Agrártechnológiai eljárásokat kell elsajátítania a gazdáknak, hogy megőrizhető legyen a földben lévő víz és biztonságosabbá váljon a termelés – közölte az InfoRádiónak nyilatkozva az agrárminiszter.

Nagy István miniszter szerint a szélsőséges esőzés után rendkívüli meleg érkezett, ezekhez a jelenségekhez pedig hozzá kell szokni és segíteni kell az agrárium szereplőit.

"Azzal szembesülünk, hogy minden sokkal szélsőségesebbé válik, mint ahogyan korábban volt."

A tavaszi aszály után, amely során mintegy 40 százalékos csapadékhiány volt tapasztalható a földeken, megérkezett az özönvízszerű eső. Ez eleinte "életmentőnek" bizonyult, végül mégis újabb károkat okozott, emlékeztetett Nagy István. A mostani nagy fokú meleg szélsőségessége megint csak negatívumba fog átmenni.

"Arre kell fölkészülnünk, hogy hogyan lehet ezen szélsőséges időjárási és klimatikus viszonyok között eredményesen termelni"

– húzta alá a tárcavezető. Ezért kell az öntözési program, ezért kell a felszíni vizeket elvezetni minél több föld széléig, hogy megfelelő öntözési lehetőséget teremtsünk, ami segíti a levegő páratartalmának növekedését, a pormegkötés lehetőségét és segíti a földben a víz megőrzését, sorolta az agrárminiszter.

Nagy István úgy véli, ezen is túl kell lépni, és segítséget kívánnak nyújtani a gazdáknak abban, hogy olyan agrotechnikai eljárásokat tudjanak elsajátítani, amely segít megőrizni a talajban a víz mennyiségét és biztonságossá tenni a termelést.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
Átszakadt az ukrajnai frontvonal, masszív fegyverszállítmányt kap Ukrajna - Híreink az ukrajnai háborúról szerdán

Átszakadt az ukrajnai frontvonal, masszív fegyverszállítmányt kap Ukrajna - Híreink az ukrajnai háborúról szerdán

Átszakadt a frontvonal az Ocseretine-Sztyepove szektorban, lehet, hogy az oroszoknak be se kell venniük Vuhledárt, hanem egyszerűen megkerülik. Az Egyesült Államok 1 milliárd dollár értékű, azonnali fegyvertranszfert készített elő Ukrajnának, a csomag már az elnök aláírására vár. Ukrán és amerikai források szerint az orosz nyári offenzíva egyik fő célja Harkiv elfoglalása lesz. Pár órája elesett Novobahmutivka is, egy apró donbaszi település Ocseretinétől délre. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×