eur:
394.4
usd:
371.66
bux:
67407.86
2024. április 16. kedd Csongor
Nyitókép: Pixabay

A kánikula átalakítja a vásárlói szokásokat

Ilyenkor több fogyasztási cikk tárolására, hűtésére is jobban kell figyelnie a kereskedőknek, vásárlóknak egyaránt - mondta az InfoRádió kérdésére Vámos György, az Országos Kereskedelmi Szövetség főtitkára.

Az időjárás is befolyásolja a vásárlási szokásainkat, más a hatás télen és más a nyári hőségriadó környékén, jegyezte meg Vámos György. A szakember szerint jelenleg arra kell számítani, hogy az emberek átütemezik a vásárlásaikat, jellemzően a reggeli, vagy az esti időpontokat preferálják majd. Arra vonatkozóan azonban nem lehet egyértelmű mérleget vonni, hogy a kisebb boltokat, vagy a nagyobb áruházakat részesítik előnyben az emberek.

"Van, aki inkább leszalad a közeli kisboltba, valaki meg inkább csinál egy jó nagy bevásárlást, és akkor a kánikula egész idejére letudta az egészet"

– fogalmazott a szakember.

A vásárlói szokások mellett a választék is módosul; értelemszerűen a nyári holmikból – lenge ruhákból, ventilátorokból, klímákból, üdítőkből, fagylaltból – sokkal többet veszünk. Ugyanakkor figyelni is kell vásárlás közben, főként az élelmiszerek esetében, emelte ki a kereskedelmi szövetség főtitkára, hiszen van egy nagyon szigorú élelmiszerbiztonsági előírás:

azokat az élelmiszereket, amelyeket hűteni kell, fokozott figyelemmel lehet csak értékesíteni,

és nem utolsósorban megvásárolni!

Vámos György szerint a kereskedők és vásárlók az utóbbi években "sok mindent megtanultak", tehát súlyos problémák nem nagyon voltak az elmúlt időszakban, de nem árt odafigyelni, mert bármikor előfordulhat valami probléma, tette hozzá Vámos György.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Egeresi Zoltán az Arénában: súlyos üzenetet kapott Erdogan, de a hatalma nincs veszélyben

Egeresi Zoltán az Arénában: súlyos üzenetet kapott Erdogan, de a hatalma nincs veszélyben

Recep Tayyip Erdogannak ez lehet az utolsó ciklusa államfőként, hiszen a török alkotmány szerint nem indulhat több alkalommal a pozícióért. 2028-tól valóban új elnöke lesz Törökországnak? Erről, valamint a március 31-i önkormányzati választások jelentőségéről is beszélt Egeresi Zoltán Törökország-kutató, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem munkatársa az InfoRádió Aréna című műsorában.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.16. kedd, 18:00
Kaiser Ferenc
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×