INFORÁDIÓ 
2020. szeptember 24. csütörtök
Gellért, Mercédesz

szimacsek tibor

audi

győr

sztrájk

Dolgozók az Audi Hungária Független Szakszervezet (AHFSZ) által meghirdetett egyhetes sztrájk megkezdésén a győri Audi Hungaria Zrt. gyárudvarán 2019. január 24-én. A szakszervezet 168 órás sztrájkot hirdetett a sikertelen bértárgyalások miatt.

Bejelentették: nem áll le a sztrájk a győri Audinál

A szakszervezet a hétvégén sem tudott megállapodni a cégvezetéssel, ezért folytatják a munkabeszüntetést - mondta az Audi Hungária Független Szakszervezet elnökségi tagja, Szimacsek Tibor az InfoRádió ReggelInfo című műsorában.

A hét végén is folytatódtak a bértárgyalások az Audi Hungaria dolgozói és a munkáltató között Győrben. Mint Szimacsek Tibor, az Audi Hungaria Független Szakszervezet elnökségi tagja az InfoRádió hétfői ReggelInfo című műsorában közölte, szombat este két új béremelési ajánlatot kapott a munkavállalói oldal, de "ez a két ajánlat sem tükrözi a helyzet komolyságát".

"A sztrájkbizottság felhatalmazásával élve ezeket az ajánlatokat a helyszínen elutasítottuk"

- közölte Szimacsek Tibor, aki üzleti titokra hivatkozva nem mondta meg, hány százalékos emelést tartalmazott a munkáltatói ajánlat. Úgy fogalmazott, "nincs benne az a markáns előrelépés, amire azt lehetett volna mondani, hogy a tárgyaló fél a sztrájkbizottság elé viszi".

Sajtóinformációk szerint

a régióbeli Volkswagen-fizetéseket szeretnék viszontlátni.

A szakszervezet elnökségi tagja úgy fogalmazott, hogy ezt a sajtóinformációt alá tudja támasztani, ugyanakkor Szimacsek Tibor hangsúlyozta, hogy az érdekképviselet sosem a 3-4-szeres német bérekért küzdött, hanem a jelenleg a kelet-közép-európai telephelyek béreihez való felzárkózás megkezdéséért.

Ha a munkáltató a szakszervezet mostani követelését teljesítené, szóról szóra, betűről betűre elfogadná, még mindig nem érnénk utol az előttünk lévő szlovák telephely bérezését"

- mondta Szimacsek Tibor.

A Portfolio.hu arról írt, hogy az Audi részéről megjelenő számok egybeesnek a lényeges szakszervezeti követelési pontokkal. Ezt viszont a szakszervezeti elöljáró nem tudja megerősíteni, "nem felel meg a valóságnak" - mondta. Elemeiben megfelel az ajánlat a követeléseknek, számaiban viszont nem - tette hozzá. Az ajánlat egyébként - mint a Kisalföld.hu beszámolt róla - már a hetedik volt a munkáltató részéről.

A harmadik nap folyamán értünk el olyan tárgyalásokat, amilyeneknek november óta kellene folyamatban lenniük.Nem célunk a károkozás, az inkább, hogy minél előbb bérmegállapodás szülessen - mondta a szakszervezet elnökségi tagja.

Nyitókép: MTI/Krizsán Csaba

Kapcsolódó hang

Audi-sztrájk - szakszervezet, hétfő reggeli álláspont
 
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018