eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Dolgozók az Audi Hungária Független Szakszervezet (AHFSZ) által meghirdetett egyhetes sztrájk megkezdésén a győri Audi Hungaria Zrt. gyárudvarán 2019. január 24-én. A szakszervezet 168 órás sztrájkot hirdetett a sikertelen bértárgyalások miatt.
Nyitókép: MTI/Krizsán Csaba

Bejelentették: nem áll le a sztrájk a győri Audinál

A szakszervezet a hétvégén sem tudott megállapodni a cégvezetéssel, ezért folytatják a munkabeszüntetést - mondta az Audi Hungária Független Szakszervezet elnökségi tagja, Szimacsek Tibor az InfoRádió ReggelInfo című műsorában.

A hét végén is folytatódtak a bértárgyalások az Audi Hungaria dolgozói és a munkáltató között Győrben. Mint Szimacsek Tibor, az Audi Hungaria Független Szakszervezet elnökségi tagja az InfoRádió hétfői ReggelInfo című műsorában közölte, szombat este két új béremelési ajánlatot kapott a munkavállalói oldal, de "ez a két ajánlat sem tükrözi a helyzet komolyságát".

"A sztrájkbizottság felhatalmazásával élve ezeket az ajánlatokat a helyszínen elutasítottuk"

- közölte Szimacsek Tibor, aki üzleti titokra hivatkozva nem mondta meg, hány százalékos emelést tartalmazott a munkáltatói ajánlat. Úgy fogalmazott, "nincs benne az a markáns előrelépés, amire azt lehetett volna mondani, hogy a tárgyaló fél a sztrájkbizottság elé viszi".

Sajtóinformációk szerint

a régióbeli Volkswagen-fizetéseket szeretnék viszontlátni.

A szakszervezet elnökségi tagja úgy fogalmazott, hogy ezt a sajtóinformációt alá tudja támasztani, ugyanakkor Szimacsek Tibor hangsúlyozta, hogy az érdekképviselet sosem a 3-4-szeres német bérekért küzdött, hanem a jelenleg a kelet-közép-európai telephelyek béreihez való felzárkózás megkezdéséért.

Ha a munkáltató a szakszervezet mostani követelését teljesítené, szóról szóra, betűről betűre elfogadná, még mindig nem érnénk utol az előttünk lévő szlovák telephely bérezését"

- mondta Szimacsek Tibor.

A Portfolio.hu arról írt, hogy az Audi részéről megjelenő számok egybeesnek a lényeges szakszervezeti követelési pontokkal. Ezt viszont a szakszervezeti elöljáró nem tudja megerősíteni, "nem felel meg a valóságnak" - mondta. Elemeiben megfelel az ajánlat a követeléseknek, számaiban viszont nem - tette hozzá. Az ajánlat egyébként - mint a Kisalföld.hu beszámolt róla - már a hetedik volt a munkáltató részéről.

A harmadik nap folyamán értünk el olyan tárgyalásokat, amilyeneknek november óta kellene folyamatban lenniük.Nem célunk a károkozás, az inkább, hogy minél előbb bérmegállapodás szülessen - mondta a szakszervezet elnökségi tagja.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×