eur:
392.69
usd:
366.2
bux:
66815.95
2024. április 25. csütörtök Márk
Nyugdíjas hölgyek pihennek beszélgetve az őszi Margitsziget Rózsakerjében. MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba  *************************** Kedves Felhasználó!
Nyitókép: Jászai Csaba

Nyugdíjemelésről határozhat a kormány

Nyilvános lett a tervezet, amely a 2019-es nyugdíjemelésről szól. A kormánynak még meg kell tárgyalnia, így ez még nem tekinthető hivatalos kormányzati álláspontnak.

Miután a 2019-es költségvetés már rendelkezik a nyugdíjemelésről, felmerült a kérdés, hogy belenyúlnak-e abba, adnak-e nagyobb emelést. Erre korábban már volt példa, de ezúttal ezt nem tették meg – írja a hvg.hu. Ha minden marad a mostani tervek szerint, 2019. január 1-jétől 2,7 százalékkal fog nőni a nyugdíj.

A saját jogú nyugellátás és az özvegyi nyugdíj legfeljebb havi 93 540 forintig folyósítható együtt jövő évtől. A rokkantsági járadék havi összege 37 350 forint lesz.

A nyugdíjasok inflációja ennél magasabb lehet. A nyugdíjemelést a kormány az inflációhoz kötötten határozza meg, idén tavasszal – a 2019-es költségvetés elkészültekor – azonban még kisebb inflációval számoltak.

A nyugdíjas-infláció, vagyis a főleg az idősek által használt termékek árainak emelkedése októberben már 3,4 százalékos volt.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor: idén lezárhatjuk a nyugati civilizáció egy dicstelen korszakát

Megkezdődött a Millenárison a Konzervatív Politikai Akció Konferenciája (CPAC Hungary), a kétnapos rendezvény megnyitóján a miniszterelnök is beszédet mondott. Úgy látja, a progresszív liberális szellem rosszabbá tette a világot, háborúkat szított, el akarta pusztítani a nemzeteket. Szerinte e szellem hívei ugyanúgy építik ki a hatalmukat, mint annak idején a kommunisták, a folyamatot öt pontba szedte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 25. 07:57
×
×
×
×