INFORÁDIÓ 
2020. június 6. szombat
Cintia, Norbert

testmozgás

edzés

szív

Pixabay

Edzés közben értékel az okoseszköz - életet is menthet

Edzés és testmozgás közben nemcsak rögzíti, hanem valós időben ki is értékeli használója teljesítményét egy magyar fejlesztés, mely a megbízható EKG adatokat elemzi. A Heartbit nevű berendezést fejlesztő cég vezérigazgatója az InfoRádió Okosvilág című műsorában beszélt a részletekről.

A Heartbit egy terheléses mérőeszköz, amely egy háromcsatornás bipoláris EKG-rendszert foglal magában, különlegessége az, hogy bele van integrálva egy kompressziós anyagú tréningfelsőbe, ami lehetővé teszi a felhasználónak, hogy fizikai aktivitás közben használja.

Az eszköz képes arra, hogy a felhasználónak valós idejű visszajelzést adjon, hogy a különböző kardiovaszkuláris rizikói fennállnak-e a fizikai aktivitás közben, és azonnali figyelmeztetést ad a felhasználónak a testmozgás során - mondta Kozmann György vezérigazgató.

"A fejlesztőcsapatunknak az volt a célja, hogy egy kórházival megyező EKG mérőeszközt kivigyen az utcára" - tette hozzá, így

a komolyabb veszélyre, például infarktusra – bár nem orvosi eszköz – előre figyelmeztet.

A termék három részből áll, az egyik az elektródákkal integrált fitnesz felső, a másik maga a fejegység, ami erre a pólóra rápattan, a harmadik az applikáció, amely adroid vagy iOS telefonokról képes ezt a kommunikációt kivetíteni: így interface funckiót lát el - emelte ki a vezérigazgató.

Nyitókép: Pixabay

Kapcsolódó hang

Edzés közben értékel az okoseszköz
 
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018