eur:
395.06
usd:
370.89
bux:
65061.15
2024. április 19. péntek Emma
Pixabay
Nyitókép: Pixabay

Edzés közben értékel az okoseszköz - életet is menthet

Edzés és testmozgás közben nemcsak rögzíti, hanem valós időben ki is értékeli használója teljesítményét egy magyar fejlesztés, mely a megbízható EKG adatokat elemzi. A Heartbit nevű berendezést fejlesztő cég vezérigazgatója az InfoRádió Okosvilág című műsorában beszélt a részletekről.

A Heartbit egy terheléses mérőeszköz, amely egy háromcsatornás bipoláris EKG-rendszert foglal magában, különlegessége az, hogy bele van integrálva egy kompressziós anyagú tréningfelsőbe, ami lehetővé teszi a felhasználónak, hogy fizikai aktivitás közben használja.

Az eszköz képes arra, hogy a felhasználónak valós idejű visszajelzést adjon, hogy a különböző kardiovaszkuláris rizikói fennállnak-e a fizikai aktivitás közben, és azonnali figyelmeztetést ad a felhasználónak a testmozgás során - mondta Kozmann György vezérigazgató.

"A fejlesztőcsapatunknak az volt a célja, hogy egy kórházival megyező EKG mérőeszközt kivigyen az utcára" - tette hozzá, így

a komolyabb veszélyre, például infarktusra – bár nem orvosi eszköz – előre figyelmeztet.

A termék három részből áll, az egyik az elektródákkal integrált fitnesz felső, a másik maga a fejegység, ami erre a pólóra rápattan, a harmadik az applikáció, amely adroid vagy iOS telefonokról képes ezt a kommunikációt kivetíteni: így interface funckiót lát el - emelte ki a vezérigazgató.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!

Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!

101 pontban hirdette meg főpolgármesteri választási programját. Sokkal több van szerinte Budapestben, ráadásul a külső kerületeket is magára hagyta a várospolitika, pedig ott lakik a budapestiek háromnegyede - mondta programadó-kampánynyitó rendezvényén Vitézy Dávid, az LMP által támogatott főpolgármester-jelölt. Elege van a "Gyurcsányozásból", és felidézte, mit csinált Karácsony Gergellyel a villamos, illetve a tram-train a 2022-es kampány ellenzéki előválasztásán.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×