INFORÁDIÓ 

2018. május 25. péntek
Orbán

A Telenor üzent Magyarországnak

Infostart / InfoRádió - Czwick Dávid
Magyarországon marad Telenor, a kormány pedig nem tárgyalt mobilszolgáltató megvásárlásáról.

Az elmúlt hetekben erősödtek fel ismét a Telenor jövőjéről szóló találgatások. Január vége felé a sajtó arról számolt be, hogy a vállalat több régiós érdekeltségét is eladná, később a Portfolio írt arról, hogy információik szerint egy magyar alapkezelő jelentkezett be a Telenor magyarországi üzletrészéért - mondta a portál elemzője.

Szandányi Levente elmondta, hogy a piacról származó információik szerint nemcsak az amerikaiaktól kaphatott ajánlatot a Telenor, hanem magyarországi cég is küldött egy indikatív árajánlatot.

Február elején az InfoRádió is megkereste a Telenort, amire a cég azt közölte, hogy „felelős tőzsdei cégként nem kommentálnak piaci találgatásokat”.

Egy, a telekommunikációs szektort jól ismerő forrás az InfoRádiónak azt mondta, hogy a Konzum Alapkezelő nem felel meg a Telenor Magyarország anyavállalata által támasztott kritériumoknak.

A héten több új fejlemény történt, amely igyekszik eloszlatni a kételyeket. Korábban Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter részéről is felmerült, hogy az állam is működtessen egy mobilszolgáltatót, így akár a Telenor felvásárlását sem zárták ki a szakértők.

Azonban február 8-án Szabó Szabolcs független országgyűlési képviselőnek válaszolt Lázár János arra, hogy a kormány tervezi-e magyarországi mobilszolgálató megvásárlását. Erre a miniszter írásban úgy reagált: „Tájékoztatom, hogy írásbeli kérdésének témáját képező előterjesztést a kormány nem tárgyalt.

Végül a Telenor a Facebookon azt üzente: a társaság az országban marad, és ügyfeleinek a kiszolgálásáért dolgozik a továbbiakban is.

Kapcsolódó hang

A Telenor üzeni: továbbra is az országban marad
 


A címlapról ajánljuk


Hosszú Katinka újra üzent

Elérhetetlenné vált Hosszú Katinka Facebook-oldala, az olimpiai bajnok elárulhatta, hogy mi történhetett....