eur:
368.88
usd:
344.93
bux:
48800.45
2023. június 7. szerda Róbert
ATM-veszély: új lopási módszerre figyelmeztet az Europol

ATM-veszély: új lopási módszerre figyelmeztet az Europol

Újfajta veszélyekre figyelmeztet az Europol kiberbűnözési központja (European Cybercrime Centre – EC3) aabban a jelentésben, amelyet most adott ki arról, hogy milyen típusú veszélyek fenyegetik a pénzkiadó automatákat, az ATM-eket.

A legfontosabb megállapítás, hogy míg korábban a kártékony kódok bejuttatásához fizikailag is hozzá kellett férni az ATM-hez, mára már sokkal kifinomultabbak a támadások, egyre gyakoribbak a hálózaton keresztüli behatolási kísérletek: a támadók a banki rendszereket veszik célba, hogy aztán belülről tevékenykedjenek - írja az ITcafé. A sikeres támadások esetén nemcsak arról van szó, hogy a hackerek pénzt lopnak, hanem ezzel párhuzamosan értékes,

érzékeny személyes adatokat is meg tudnak szerezni.

Mind a támadások minősége, mind mennyisége jelentős mértékben megnőtt, és hiába veszik fel velük a harcot a hatóságok,

a bűnözői csoportok olyan jelentős erőforrásokkal és pénzügyi támogatással rendelkeznek, hogy mindig lépéselőnyben vannak. 

Habár léteznek komoly és szigorú biztonsági előírások és megoldások, ezek nem minden esetben elérhetőek a pénzügyi intézményekben. Elengedhetetlen, hogy a jelenleginél sokkal komolyabb összegeket és erőforrásokat biztosítsanak a kiberbűnözés kockázatainak csökkentésére.

A nyilvánosságra hozott jelentés mellett készült egy erre épülő privát jellegű második is, mely technikai részleteket és tanácsokat tartalmaz, ezt megküldik a hatóságoknak, a pénzintézeteknek, illetve az IT-biztonsági vállalatoknak is.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Új vád érkezett, hogy az ukránok robbantották fel az Északi Áramlatot - Hevesen cáfol Zelenszkij

Új vád érkezett, hogy az ukránok robbantották fel az Északi Áramlatot - Hevesen cáfol Zelenszkij

"Én vagyok az elnök, és ennek megfelelően adok utasításokat. Semmi ilyesmit nem tett Ukrajna. Soha nem cselekednék így" – hangsúlyozta Volodimir Zelenszkij az Axel Springernek, a Politico anyavállalatának, adott exkluzív interjúban az Északi Áramlat ukrán hátterű felrobbantásával kapcsolatban, amelyről tegnap közölt új, minden eddiginél részletesebb információkat a Washington Post.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×