INFORÁDIÓ 

2018. március 23. péntek
Emőke

Új vezérigazgató az FHB Banknál

Infostart / InfoRádió
Új vezérigazgatója van február elsejétől az FHB Bank Zrt.-nek - közölte a pénzintézet. Soltész Gergő után mostantól Oláh Márton irányítja a bankot.

Oláh Márton az FHB Csoporthoz tartozó Diófa Alapkezelő Zrt. igazgatóságának elnöke, emellett 2015. február 1-jétől vezeti az univerzális lakossági és vállalati banki kiszolgálást nyújtó FHB Bank Zrt.-t.

A pénzintézet közleménye szerint az új vezérigazgató erősíteni kívánja - az FHB hagyományos területei mellett - a megtakarítási és befektetési termékek szerepét, elsősorban a Bankcsoport stratégiai partnerei és tagjai révén elérhető szinergiák kihasználásával.

Oláh Márton közgazdász dolgozott a Dunaholdingnál, a City Brókernél, majd csatlakozott a Creditanstalt csoporthoz, 2004 és 2006 között a HVB Bank ügyvezető igazgatója volt, majd az egészségügyi befektetésekkel foglalkozó Futurmed Kft. vezetője, valamint a Budapesti Ingatlan Hasznosítási és Fejlesztési Nyrt. igazgatótanácsának tagja. 2008 óta a Central-Fund Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt. befektetési bizottságának és 2011-től a Diófa Alapkezelő Zrt. igazgatóságának tagja.

Soltész Gergő, az eddigi vezérigazgató a családi vállalkozásuk, az Ostorosbor vezetésének átvétele miatt mondott le a posztról, de tagja marad az FHB Nyrt. igazgatóságának és az FHB Bank Zrt. elnöki tanácsadója lesz.

Hanganyag: Panulin Ildikó

Kapcsolódó hang

Hanganyag
 


A címlapról ajánljuk