eur:
389.52
usd:
361.82
bux:
68002.24
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Szalmonella és baktérium magyar hústermékekben?

Több külföldi, közöttük három magyar húsfeldolgozó üzemmel szemben vezet be ideiglenesen behozatali korlátozást november 7-től az orosz állat- és növény-egészségügyi felügyelet (Roszszelhoznadzor), mert szalmonellát és baktériumokat, illetve antibiotikumot is talált a termékeikben.

A felügyelet honlapján megjelent közlemény szerint a három magyar cég mellett egy amerikai, két német és egy argentin baromfifeldolgozó üzemet érint a korlátozás, mivel termékeikben szalmonellát találtak.

A távirati iroda információi szerint a korlátozás Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei cégeket érint.

Leállítják továbbá egy időre egy brazil vállalat hústermékeinek importját, mivel marhahúskészítményeikben kólibacilust találtak. Ezenkívül egy fehérorosz cég termékeinek behozatalát is tilalom sújtja, mivel chloramfenicol antibiotikumot találtak disznóhúskészítményeiben.

Hanganyag: Kekezovics Aurél

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Anyagi szempontból is fontos az ellenzéki pártoknak, hogy jól szerepeljenek az idei európai parlamenti és önkormányzati választáson, mert azzal növelik az esélyüket arra, hogy 2026-ban, az országgyűlési választáson egy százaléknál jobb eredményt érjenek el, és állami támogatásban részesüljenek. Az InfoRádióban Cservák Csaba alkotmányjogász professzor beszélt arról, hogy az állam mikor és miért támogatja a választáson elinduló pártokat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×