eur:
393.02
usd:
366.21
bux:
66883.41
2024. április 26. péntek Ervin

Ismét támadják a YouTube-ot

Százezernél is több videofelvétel eltávolítását követeli a Viacom a YouTube internetes oldaláról. Az amerikai médiacég szerint a kisfilmeket a hozzájuk tartozó tévécsatornákról rögzítetve töltötték fel a világhálóra.

A Viacom és a letölthető videókat kínáló internetes oldal hónapokon keresztül eredménytelenül egyezkedett arról, mekkora összeg fejében használhatná a Google internetes kereső és tartalomszolgáltató által felvásárolt YouTube médiacéghez tartozó tévék műsorából származó tartalmat.

Elegük lett


A médiaóriás többek között a Music Televisiont (MTV), a VH1-t és a Nickelodeont magában foglaló MTV Networks tulajdonosa. A vállalat becslése szerint a tőlük származó klipeket összesen 1,2 milliárdszor töltötték le az internetezők.

A cég szóvivője elmondta: megelégelték engedély nélküli, videók szerzői jogokat sértő felhasználását.

A YouTube oldalán a felhasználók helyeznek el videofelvételeket a világ minden tájáról. A saját készítésű felvételek mellett megtalálható itt számos olyan is, amelyet tévéből rögzítettek.

Miként több tévétársaság, a Viacom is fontolgatja egyébként letölthető videofelvételeket kínáló saját internetes oldal beindítását.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 10:54
×
×
×
×