eur:
392.43
usd:
353.66
bux:
72319.92
2024. szeptember 5. csütörtök Lőrinc, Viktor

A MÁV volt elnöke most az ÁPV Zrt-nél van

Gyakorlatilag meghosszabbította az év közepéig az Állami Privatizációs és Vagyonkezelő Zrt. igazgatósági tagjainak megbízatását a miniszterelnök, a testületnek két új tagja van, Gaál Gyula és Markó Andrea.

Pichler Ferenc, a Pénzügyminisztérium szóvivője elmondta, hogy Gyurcsány Ferenc miniszterelnök, a pénzügyminiszter javaslatára nevezte ki az igazgatósági tagokat, megbízatásuk 2007. január 10-től 2007. június 30-ig tart.

A most kinevezett tagok: Csányi Gábor, Csikós Bálint, Gaál Gyula, Gölöncsér József, Jendrolovics Pál, Markó Andrea, Sinkovits Péter és Velez Zoltán.

Az ÁPV Zrt. igazgatóságának tagja még Vásárhelyi Pál, a társaság elnöke, Deák Péter Ferenc az ÁPV Zrt. vezérigazgatója és Kovácsné Egedi Éva, akit decemberben neveztek ki az igazgatóság tagjává. Az ő megbízatásuk is 2007. június 30-ig tart.

A tesület új tagjai közül Gaál Gyula, a MÁV elnöki posztját töltötte be tavaly október 31-ig, Markó Andrea a Pénzügyminisztérum szakállamtitkára.

A kormány programja alapján az állami vagyonkezelési feladatokat egy szervezetbe kell koncentrálni, ami az ÁPV és a Kincstári Vagyoni Igazgatóság összevonását jelentené. Egy korábbi határozat alapján erről 2006. december végéig kellett volna dönteni, de ez nem történt meg. Az MTI értesülése szerint hamarosan szerepel majd a téma a kormány ülésén.

Címlapról ajánljuk

Matolcsy György: veszélybe került minden

Valahol megint utat tévesztettünk – fogalmazott Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank elnöke a 62. Közgazdász-vándorgyűlésen. Szerinte teljes gazdaságpolitikai fordulatra van szükség. A 2010–2019-es évtizedet megnyertük – hangsúlyozta a jegybankelnök, ám szerint a mostani évtizedet elveszítjük.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.05. csütörtök, 18:00
Prőhle Gergely
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukacs Intézet programigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×