eur:
393.61
usd:
369.34
bux:
65730.6
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

Los Angelesben debütált az új győri Audi

A Los Angeles-i autókiállításon debütált az új, Győrött szerelt Audi TT Roadster.

Az új Roadster gyorsabb, sportosabb, nagyobb és 100 kilogrammal könnyebb elődjénél. 3,2 literes motorral szerelt változata 5,9 másodperc alatt gyorsul nulláról 100 kilométer/órás sebességre, és könnyűszerrel eléri a 250 kilométeres óránkénti sebességet.

Az elődjénél hosszabb, szélesebb és valamivel magasabb TT Roadster karosszériája acél és alumínium ötvözetéből készül, ezáltal jobb a súlyelosztása és stabilabb az útfekvése.

Az Audi csaknem 6 milliárd forintot fordított az új sportkocsi gyártásának előkészítésére, a piaci igények hatékonyabb kiszolgálása érdekében még a modell összeszerelésének idejét is lecsökkentették.

Egy autó elkészítése így kevesebb, mint 10 órát vesz igénybe. A gyártási kapacitás növelése azt jelenti, hogy míg az első generációs TT-ből évente maximum 55 ezret tudtak gyártani, addig az újból akár 70 ezret is képesek lesznek összeszerelni.

Az TT Coupé és a Roadster legnagyobb piaca Nagy-Britannia, Németország és az Egyesült Államok, Magyarországon a sportautókból idén 30 darabot adtak el.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×