eur:
369.22
usd:
344.69
bux:
48117.93
2023. június 6. kedd Cintia, Norbert

Még júniusban kamatemelés várható

Londoni feltörekvő piaci elemzők szerint akár még ebben a hónapban kamatemelés várható Magyarországon. A szakértők úgy vélik: legkésőbb 2007-ben 6 százalékra vagy afölé emelkedik a 12 havi infláció.

A Barclays Capital befektetési csoport konzultánsa azt mondta: egyelőre nehéz pontosan megítélni a költségvetési csomag inflációs hatását, de szerinte a magyar piacokon tapasztalható gyengülés miatt a jegybank hamarosan fél százalékponttal emeli az irányadó kamatot.

A Goldman Sachs elemzői szerint is jelentősen nőtt a magyarországi inflációs kockázat a napokban bejelentett intézkedési tervek miatt.

A cég a következő hat hónapra 1 százalékpontos jegybanki kamatemelést jósol.

Címlapról ajánljuk
AKTUÁLIS
VIDEÓ
Szárnyalt az Apple a bemutató előtt

Szárnyalt az Apple a bemutató előtt

Jelentősen emelkedtek a tőzsdék múlt héten, miután az amerikai törvényhozók elfogadták az amerikai adósságplafonról szóló törvényjavaslatot. Az ázsiai piacok nagyrészt emelkedtek hétfőn, miután Joe Biden hétvégén aláírta az amerikai adósságplafonról szóló törvényt. Ezzel szemben európai tőzsdék a múlt pénteki rali után iránykereséssel kezdték ezt a hetet, és az USA-ban is csak minimális elmozdulások látszanak. Mindeközben az olajárakra is érdemes figyelni, amelyek felpattantak azt követően, hogy Szaúd-Arábia további napi egymillió hordóval csökkenti a kitermelést, és további termeléscsökkentést ígért.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×