eur:
394.1
usd:
354.11
bux:
72750.5
2024. szeptember 16. hétfő Edit
Max Verstappen, a Red Bull holland címvédője a Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság Katari Nagydíjának időmérő edzésén a loszaili pályán 2023. október 6-án. A leggyorsabb köridőt Verstappen érte el, így ő indulhat az első rajthelyről az október 8-i futamon.
Nyitókép: MTI/AP/Darko Bandic

Forma-1: a Red Bull bedobta a törölközőt

A Red Bull Forma-1-es csapatának tanácsadója, Helmut Marko az Azeri Nagydíj után elismerte, hogy szerinte nincs sok esélyük idén a címvédésre a konstruktőri bajnokságban.

Ismét nem alakult túl fényesen a hétvége a Red Bull számára, ugyanis Sergio Pérez hiába volt közel a dobogóhoz, az F1-es Azeri Nagydíj utolsó köreiben összeütközött a ferraris Carlos Sainzcal, így mindketten a falnak csapódtak és egyikük sem szerzett pontot Bakuban. A Milton Keynes-i alakulat ráadásul elveszítette az első helyet a konstruktőrök között, ugyanis Oscar Piastri győzelmével és Lando Norris negyedik helyével a McLaren már 20 pontos előnnyel vezet hét futammal a szezon vége előtt.

A futam után Helmut Marko adott választ arra a kérdésre, milyen most a hangulat a Red Bullnál. Az osztrák szakember arra a kérdésre, miszerint fel adták-e a reményt, hogy idén megnyerik a konstruktőri bajnokságot úgy felelt: "Őszintén szólva igen. A pozitívum az, hogy Oscar Piastri közel áll Lando Norrishoz a pontversenyben, szóval a csapaton belüli pilótasorrend egyáltalán nem fog tisztulni így egyhamar" - nyilatkozta a német Sky Sportsnak a Red Bull tanácsadója.

Norrisnak sikerült megelőznie Verstappent Bakuban, annak ellenére, hogy a brit csupán a 15. helyről rajtolt.

A két pilóta között így most 59 pont a különbség, Helmut Marko pedig attól tart, hogy a címvédő holland elveszítheti elsőségét az egyéni bajnokságban is, ha a Red Bullnak nem sikerül megoldania az RB20-as problémáit az Amerikai Nagydíjig.

"Az autóban van potenciál, de a beállítás még mindig nagyon érzékeny. Szerintem az előrelépés Szingapúrban még nem lesz látható. De meg kell néznünk, hogyan alakul a verseny, ám Austinban már tényleg sokkal jobb eredményre lesz szükségünk, különben az egyéni összetettben is veszélybe kerül az elsőségünk" - fogalmazott Marko.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.17. kedd, 18:00
Velkey György
a Magyar Kórházszövetség elnöke, a Magyarországi Református Egyház Bethesda Gyermekkórházának főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2020. október 31. 15:13
2018. május 26. 16:12
×
×
×
×