eur:
397.65
usd:
364.47
bux:
0
2024. augusztus 7. szerda Ibolya
Girl driver being hot during heat wave in car, suffering from hot weather, has problem with a non-working air conditioner, wipes sweat from her forehead with tissue. Summer, heat concept.
Nyitókép: Dima Berlin/Getty Images

Magyar nyár: forró nappalok, trópusi éjszakák

Legyen szó éjszakai legmagasabb minimum értékről, vagy maximum rekordról - sorra dőlnek meg a melegrekordok. A következő napokban jelentős változás továbbra sem várható, sőt, a csúcsérték már a 41, 42 fokot is elérheti, így az abszolút melegrekord is megdőlhet.

Időszakosan erőteljessé válik a gomolyfelhő-képződés, de általában derült vagy gyengén felhős időre számíthatunk, szombat napközben is sok napsütéssel.

Éjszaka főleg az északi tájakon van esély zápor, zivatar kialakulására.

Szombaton a déli óráktól elsősorban a keleti országrészben pattanhatnak ki hőzivatarok, majd késő délutántól, estétől nyugat, délnyugat felől érkezhetnek újabb zivatarcellák, amelyek idővel kelet, északkelet felé tevődnek, néhol heves zivatar is kialakulhat. Zivataroktól függetlenül a Dunántúlon az északnyugati, a Tiszántúlon a délies szél élénkülhet meg időszakosan.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 18 és 26 fok között alakul, városokban és vízpartokon lesz a melegebb.

A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton általában 35 és 41 fok között várható, de az északnyugati tájakon kevéssel 35 fok alatt marad a maximum.

Címlapról ajánljuk

Kétszer szakadt meg a szívünk – a magyarok keddje az olimpián

Kétszer szakadt meg a szívünk: mind a két női csapatunk nagyon közel volt a bravúrhoz, de nem jutott be az elődöntőbe. A kézilabdázók a svédektől, a vízilabdázók az amerikaiaktól kaptak ki.
VIDEÓ
Orosz zászló leng Njú Jorkban, folytatódik a Kurszk elleni ukrán támadás – Háborús híreink szerdán

Orosz zászló leng Njú Jorkban, folytatódik a Kurszk elleni ukrán támadás – Háborús híreink szerdán

Friss, geolokált felvételek bizonyítják, hogy az orosz csapatok felvonták országuk zászlóját Njú Jork közepén. Az oroszok már csak pár utcára vannak a település végétől, napokon belül a kezükre kerülhet a teljes város. Orosz közlések szerint ukrán csapatok törtek be kedden Oroszország Kurszki területére, de moszkvai jelentés szerint erőik ellenőrzés alatt tartják a helyzetet. A kurszki kormányzó szerint a légitámadások továbbra is folynak ukrán részről. Kijev egyelőre nem ismerte el, hogy szárazföldi támadást intézett volna Oroszország területe ellen.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×